NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Nejnadýchanější mramorová bublanina s malinami. Recept od babičky na těsto jemné jako pavučina.
Nejnadýchanější mramorová bublanina s malinami. Recept od babičky na těsto jemné jako pavučina.
Nejnadýchanější mramorová bublanina s malinami. Recept od babičky na těsto jemné jako pavučina.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

Tento mramorový koláč je měkký jako pavučina a nadýchaný jako obláček. Jeho krásný vzhled potěší vaše oči a chuť vás zcela okouzlí. Kyselé maliny se mísí se sladkou chutí vanilky a kakaa. Tento koláč jistě potěší každého milovníka dobrých dezertů.

Mishenka Mishenka    ·   20.6.2024

Nejnadýchanější mramorová bublanina s malinami. Recept od babičky na těsto jemné jako pavučina.

Tento mramorový koláč je měkký jako pavučina a nadýchaný jako obláček. Jeho krásný vzhled potěší vaše oči a chuť vás zcela okouzlí. Kyselé maliny se mísí se sladkou chutí vanilky a kakaa. Tento koláč jistě potěší každého milovníka dobrých dezertů.

30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Plech 20x30cm:

5 ks
vejce
250 g
krystalový cukr
300 g
hladká mouka
1 ks
prášek do pečiva
1 ks
vanilkový cukr
100 ml
olej
150 ml
mléko
1 ks
citronová šťáva
1 ks
citronová kůra
2 lžíce
kakao
špetka
sůl
podle chuti
maliny
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Bílky oddělíme od žloutků a se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.
  2. Žloutky spolu s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny a postupně přidáváme olej, mléko, citrónovou šťávu a kůru, kypřicí prášek a mouku.
  3. Nakonec jemně vmícháme sníh.
  4. Půlku těsta oddělíme a přimícháme kakao.
  5. Na plech střídavě lijeme bílé a kakaové těsto a nakonec špejlí ještě těsto přejdeme a vytvoříme mramorový efekt.
  6. Posypeme malinami.
  7. Pečeme na 175 stupních asi 35 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář