NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Nejoblíbenější černohorský řízek. Smažené maso v tradičním těstíčku.
Nejoblíbenější černohorský řízek. Smažené maso v tradičním těstíčku.
Recept Nejoblíbenější černohorský řízek. Smažené maso v tradičním těstíčku.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Kisska

Tyto úžasně šťavnaté řízky nesmí chybět na našem stole. Pro milovníky bramborových placek jako stvořené, ať z vepřového, nebo kuřecího masa. Prostě gastro zážitek.

Kisska Kisska    ·   17.12.2023

Nejoblíbenější černohorský řízek. Smažené maso v tradičním těstíčku.

Tyto úžasně šťavnaté řízky nesmí chybět na našem stole. Pro milovníky bramborových placek jako stvořené, ať z vepřového, nebo kuřecího masa. Prostě gastro zážitek.

20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny
1 kg
vepřové maso (u nás krkovička)
3-4 ks
brambory
3 ks
vejce
3 lžíce
hladká mouka
1 lžíce
mléko
4 ks
stroužky česneku
podle chuti
sůl
podle chuti
%černý pepř
podle chuti
majorán
podle potřeby
mast nebo olej
200 g
tvrdý sýr
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Uděláme si těstíčko jako na bramboráky - najemno nastrouhané brambory, česnek, mléko, mouka a koření. Maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a tak v těstíčku. Smažíme na mírném plameni.
  2. Při servírování posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s bramborami podle chuti (hranolky, bramborová kaše). Dobrou chuť Vám přeji.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář