NejRecept.cz Dezerty Moučníky NejRecept na skořicoví šneci s jablky
NejRecept na skořicoví šneci s jablky
NejRecept na skořicoví šneci s jablky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Skořice a jablka jsou ideální kombinací a ještě pokud přidáte vlašské ořechy, tak je to fantazie na jazyku.

NejLucka NejLucka    ·   25.1.2016

NejRecept na skořicoví šneci s jablky

Skořice a jablka jsou ideální kombinací a ještě pokud přidáte vlašské ořechy, tak je to fantazie na jazyku.

Suroviny
20 g
čerstvé droždí
250 ml
horká voda
50 g
kr. cukr
80 ml
olej
1 ks
vejce
1/2 lžičky
sůl
525 g
hladká mouka
100 g
máslo
165 g
hnědý cukr
1 lžička
skořice
50 g
vlašské ořechy
2 ks
jablko
100 g
moučkový cukr
2,5 lžíce
mléka
1 lžíce
máslo
1 lžíce
vanilková esence
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve velké nádobě připravíme kvásek. Do horké vody dáme kr. cukr, olej a droždí. Necháme odstát cca 5 minut a přidáme prosátou mouku, sůl, vajíčko. Zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě (cca půl hodiny).
  2. Hnědý cukr smícháme se skořicí, oříšky nasekáme na drobno (můžete použít i mleté) a jablko nastrouháme na hrubém struhadle.
  3. Těsto rozválíme na tenký plát, který potřeme máslem (50 g), posypeme směsí skořice, hnědého cukru, navrstvíme nastrouhané jablka a nasekané oříšky. Srolujeme a nakrájíme na menší kousky, které poklademe na plech, který jsme vymastili máslem. Potřeme je z každé strany máslem (50 g) a zakryjeme potravinársklu fólií - necháme ještě kynout cca půl hodinu na teplém místě.
  4. Moučkový cukr smícháme s 2,5 lžícemi mléka, vanilkovou esencí a 1 lžící másla.
  5. Vykynuté dáme zapéct do trouby (bez fólie). Pečeme při teplotě 175 stupňů cca 20-25 minut. Ještě teplé je potřeme připravenou zálivkou.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář