Nejrychlejší domácí majonéza

Domácí majonéza je přece jen o něco chutnější než ta z obchodu. Tu dělají ve velkém, přidávají různé stabilizátory, emulgátory a jiné přídatné látky, které docílí to, aby vám majonéza v chladničce vydržela i pár měsíců. Ta domácí je přece jen ze syrových vajec, proto dbejte čerstvost a pokud se dá použijte domácí vajíčka (z domácího chovu). Autor: Dulinka

Přidal:dobrotydulinka, 26.4.2017
Kategorie: 15 minutovky, Chuťovky
Nejrychlejší domácí majonéza

Suroviny

150 mloleje
2 ksžloutky pokojové teploty
1 lžičkapikantnější hořčice
1 lžičkaocta
dle chutisůl a pepř

Postup přípravy

  1. Žloutky, hořčici, ocet, sůl a pepř dáme do vyšší sklenice. K ingrediencím přilijeme olej.
  2. Ponorný mixér dáme až na dno, zapneme a pomalinku táhneme vzhůru.
  3. Celý proces trvá cca 5-10 sec a máme krásně hustou majonézu.

Můj blog: Dobroty Dulinka