Nektarinkový koláč

Přidal: Romča Važa, 24.5.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Výborný osvěžující kynutý koláč. Ovoce můžete použít podle chuti. Autor: Romča
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Romča Važa, 24.5.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
SUROVINY
Budeme potřebovat:
300 gpolohrubé mouky
100 gšpaldové celozrnné mouky
špetkasoli
1/4 lvlažné vody
100-150 gcukru
1 kscitron - kůra
1 bal.sušeného droždí
3 lžíceoleje
2 ksžloutky
8-10 ksnektarinek
Drobenka:
2 lžícemáslo
2 lžícecukru
2-3 lžícešpaldové mouky
- Do vlažné vody nasypeme sušené droždí, lžíci kr. cukru a necháme vzejít kvásek.
- Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- Nektarinky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Když nám těsto nakynulo, rozválíme ho na obdélník a uložíme do olejem vymazaného plechu, poklademe těsně vedle sebe na plátky nakrájené nektarinky a zakryjeme utěrkou - chvíli necháme kynout.
- Suroviny na drobenku zpracujeme a posypeme ní povrch koláče.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata. Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!
KOMENTÁŘE K RECEPTU