NejRecept.cz Dezerty Koláče Nekynuté koláče bohatě plněné tvarohem, borůvkami a meruňkami.
Nekynuté koláče bohatě plněné tvarohem, borůvkami a meruňkami.
Recept Nekynuté koláče bohatě plněné tvarohem, borůvkami a meruňkami.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Dnes jsem si řekla, že tyto bohatě plněné koláčky s tvarohem a ovocem jsou přesně to pravé, co každý potřebuje. Jsou měkké a výborně chutnají. A co je nejlepší, nemusíte být hodiny v kuchyni, protože těsto nemusí kynout a koláčky jsou hotové raz dva. Děkujeme autorce receptu: Jana Jančíková

NejLucka NejLucka    ·   18.5.2024

Nekynuté koláče bohatě plněné tvarohem, borůvkami a meruňkami.

Dnes jsem si řekla, že tyto bohatě plněné koláčky s tvarohem a ovocem jsou přesně to pravé, co každý potřebuje. Jsou měkké a výborně chutnají. A co je nejlepší, nemusíte být hodiny v kuchyni, protože těsto nemusí kynout a koláčky jsou hotové raz dva. Děkujeme autorce receptu: Jana Jančíková

20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
hladká mouka
3 ks
žloutek
1 ks
droždí
250 ml
vlažné mléko
špetka
sůl
2 lžičky
krystalový cukr
200 ml
olej
k potření
vejce
2 ks
jemný tvaroh
1 ks
vejce do tvarohu
1 ks
vanilkový cukr
podle chuti
krystalový cukr
kapka
mléko
podle potřeby
meruňky
dle potřeby
borůvky

Na drobenku:

podle potřeby
hrubá mouka
dle potřeby
krystalový cukr
podle potřeby
máslo
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Z mléka, cukru a droždí si uděláme kvásek.
  2. Kvásek smícháme se zbylými surovinami a vypracujeme těsto, které není třeba nechávat kynout, ale hned děláme koláčky.
  3. Z těsta tvarujeme kuličky, které poroztahujeme a prstem uprostřed vytvoříme důlek.
  4. Koláčky potřeme vajíčkem a plníme tvarohovou nádivkou, kterou si uděláme vymícháním tvarohu, cukru, vanilkového cukru a vajíčka. Pokud by byla směs příliš hustá, zředíme ji mlékem.
  5. Nakonec na každý koláček poklademe ovoce a drobenku z hrubé mouky, cukru a másla.
  6. Pečeme na 180 stupňů asi 15-20 minut, je třeba to sledovat podle trouby.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář