Nekynutý houskový knedlík

Recept Nekynutý houskový knedlík

Přidal: , 8.10.2015

Kategorie: Knedlíky, Houskové a Karlovarské, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nekynutý houskový knedlík - autor: sonizna

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 8.10.2015

Kategorie: Knedlíky, Houskové a Karlovarské, Přílohy

SUROVINY

Budeme potřebovat:

500 gpolohrubá mouka
1/2 bal.kypřící prášek do pečiva
4 kshouska starší
1 lžičkasůl
1 ksvejce
250 mlsodovka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mouku prosyjeme do mísy a vmícháme kypřící prášek. Přidáme sůl.
  2. Housku nakrájíme na kostičky. Používáme starší housku, se kterou se i lépe pracuje. Housku vmícháme k mouce, přidáme vejce a sodovku. Sodovka s kypřícím práškem způsobí, že těsto bude krásně nadýchané i bez droždí.
  3. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvoříme dva knedlíky. Necháme je 10 minut odpočinout, aby byly nadýchanější.
  4. Poté dáme do velkého hrnce vařit vodu. Vložíme knedlík a vaříme 14 minut z jedné strany a 14 minut z druhé strany (knedlík nám totiž bude plavat, takže vařit se bude vždy jen jedna jeho strana).
  5. Poté vylovíme, necháme chvilku chladnout a můžeme krájet.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit