Nekynutý houskový knedlík

Nekynutý houskový knedlík - autor: sonizna

Přidal:, 8.10.2015
Kategorie: Přílohy, Knedlíky, Houskové a Karlovarské
Recept Nekynutý houskový knedlík

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gpolohrubá mouka
1/2 bal.kypřící prášek do pečiva
4 kshouska starší
1 lžičkasůl
1 ksvejce
250 mlsodovka

Postup přípravy

  1. Mouku prosyjeme do mísy a vmícháme kypřící prášek. Přidáme sůl.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Housku nakrájíme na kostičky. Používáme starší housku, se kterou se i lépe pracuje. Housku vmícháme k mouce, přidáme vejce a sodovku. Sodovka s kypřícím práškem způsobí, že těsto bude krásně nadýchané i bez droždí.
  3. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvoříme dva knedlíky. Necháme je 10 minut odpočinout, aby byly nadýchanější.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  4. Poté dáme do velkého hrnce vařit vodu. Vložíme knedlík a vaříme 14 minut z jedné strany a 14 minut z druhé strany (knedlík nám totiž bude plavat, takže vařit se bude vždy jen jedna jeho strana).
  5. Poté vylovíme, necháme chvilku chladnout a můžeme krájet.Tip: Velikonoční mazanec