Německé brambory s ředkvičkou: zapomeňte na těžký salát s majonézou

Recept Německé brambory s ředkvičkou: zapomeňte na těžký salát s majonézou

Přidal: Jaja79, 2.5.2022

Kategorie: Bramborový salát, Saláty, Brambory, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantastická příloha k hlavnímu jídlu. Já jsem klasický bramborový salát s majonézou nahradila právě tímto salátem a věřte či ne, každý se olizoval až za ušima. Fantazie. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Jaja79, 2.5.2022

Kategorie: Bramborový salát, Saláty, Brambory, Přílohy

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 kg (varný typ A)brambory
1 kscibule
6 lžicslunečnicový olej
5 lžicocot
2 lžičkyhořčice
1 lžičkasůl
1 lžičkakrystalový cukr
200 mlzeleninový vývar
50 gsalátová okurka
3 ksředkvička
podle chuti (nebo pažitka)petrželka
podle chutisůl
podle chutipepř

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Umyjeme brambory ve slupce, osolíme a dáme vařit. Uvaříme do měkka, necháme mírně vychladnout a oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Zálivka:
    V misce smícháme olej, ocet, hořčici, přidáme sůl, pepř, cukr a vývar a dobře promícháme. Nadrobno si nakrájíme cibuli i petrželku, vmícháme do zálivky a necháme odležet alespoň 30 minut.
  3. Nakrájíme si okurku a ředkvičku a vmícháme do brambor. Nakonec přidáme zálivku.
  4. Necháme odležet alespoň 2 hodiny, aby se chutě propojily. Dobrou chuť.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit