Neodolatelná sladká čokoládová dobrůtka bez pečení

Tato sladká dobrota potřebuje pouze chlad, žádné pečení. Sušenky, burizony, čokoláda, ... Autor: Jaja79

Přidal:, 29.1.2016
Kategorie: Koláče, cukroví, Nepečené dezerty, Dezerty
Recept Neodolatelná sladká čokoládová dobrůtka bez pečení

Suroviny

250 gsušenky
2 šálkyrýžové burizony
125 gmáslo
1 konzerva salko
2 lžícekakao
200 gbílá čokoláda
1 lžícemáslo nebo kokosový olej
čokoládové kuličky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu o rozměru 22 x 32 cm a dno vyložíme pečícím papírem.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  2. Sušenky rozmixujeme kuchyňským mixérem na jemný prášek (pár sušenek jen rukama nalámeme, abychom měli větší kousky).
  3. Na mírném ohni v hrnci rozpustíme máslo, přidáme kondenzované mléko a kakao. Promícháme a když máme hmotu dobře spojenou, postupně přidáme sušenky a burizony.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  4. Hmotu navrstvíme na plech, pěkně uhladíme a necháme vychladnout.
  5. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo nebo kokosový olej, promícháme a nalijeme na vychladlou sušenkovou hmotu. Ozdobíme čokoládovými kuličkami a necháme v lednici odpočívat minimálně 3 hodiny.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka