NejRecept.cz Pečivo Neodolatelné domácí máslové rohlíky bez mléka a bez vajíčka
Neodolatelné domácí máslové rohlíky bez mléka a bez vajíčka
Recept Neodolatelné domácí máslové rohlíky bez mléka a bez vajíčka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Vůně domácího pečiva je neodolatelná. Provoňte i vy celý svůj byt domácím pečivem. Recept je bez vajíčka a bez mléka. Musím říct, že jsou fakt vynikající. Doma všem moc chutnaly. A při pečení to vonělo opravdu tak, jako kdybych doma měla profesionální pekárnu. Budu je péct častěji, abych nevyšla z cviku, byly ještě lepší než z obchodu. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   15.9.2016

Neodolatelné domácí máslové rohlíky bez mléka a bez vajíčka

Vůně domácího pečiva je neodolatelná. Provoňte i vy celý svůj byt domácím pečivem. Recept je bez vajíčka a bez mléka. Musím říct, že jsou fakt vynikající. Doma všem moc chutnaly. A při pečení to vonělo opravdu tak, jako kdybych doma měla profesionální pekárnu. Budu je péct častěji, abych nevyšla z cviku, byly ještě lepší než z obchodu. Autor: Petra

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
hladká mouka
500 ml
voda
50 g
čerstvé droždí
3 PL
kr. cukr
1 PL
sůl
100 ml
olej
250 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. 200 ml vody ohřejeme, přidáme lžíci cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Mouku prosejeme do velké misky, přidáme cukr, sůl, olej, vodu, kvásek a zpracujeme hladké, nelepivé těsto, se kterým hned pracujeme.
  3. Z těsta oddělujeme kuličky (tak velké, jaké chceme mít rohlíky), rozválíme je na placku a tu srolujeme do rohlíčku. Ukládáme je na máslem vymazaný plech a zakryjeme je utěrkou. Necháme kynout 2 hodiny na teplém místě.
  4. Troubu předehřejte na 220 stupňů a vložíme pekáč s rohlíčky.
  5. Pečeme dozlatova. Po upečení je hned potřeme máslem a necháme vychladnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář