NejRecept.cz Těsta Kynuté Neodolatelné kynuté rohlíky s mascarpone a medvědím česnekem
Neodolatelné kynuté rohlíky s mascarpone a medvědím česnekem
Recept Neodolatelné kynuté rohlíky s mascarpone a medvědím česnekem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Výborný recept, ve kterém zužitkujete medvědí česnek. Jeho sezóna je aktuálně v plném proudu, a proto ho máme doma nadbytek. Pravidelně z něj připravuji různé slané pokrmy a chuťovky, včetně těchto rohlíků s mascarpone, které jsou skutečně dokonalé.

siky.silvia siky.silvia    ·   4.5.2025

Neodolatelné kynuté rohlíky s mascarpone a medvědím česnekem

Výborný recept, ve kterém zužitkujete medvědí česnek. Jeho sezóna je aktuálně v plném proudu, a proto ho máme doma nadbytek. Pravidelně z něj připravuji různé slané pokrmy a chuťovky, včetně těchto rohlíků s mascarpone, které jsou skutečně dokonalé.

40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

400 g
hladká mouka
1 ks
žloutek
0,5 dcl
olej
1 lžička
cukr
2 lžičky
sůl
2,5 dcl
mléko
25 g
droždí

Náplň:

120 g
mascarpone
60 g
medvědí česnek

Na dokončení:

1 ks
vejce
podle potřeby
strouhaný sýr nebo semínka
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Sezónu medvědího česneku využívám každoročně naplno. Kromě toho, že skvěle chutná, je také plný důležitých látek a má mnoho zdravotních benefitů. Nedávno jsem z něj připravovala točené tyčinky, které měly velký úspěch. Tentokrát jsem si proto řekla, že zkusím rohlíky.

  1. Mléko mírně zahřejeme, přidáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny na těsto dáme do mísy, přidáme kvásek a vypracujeme pevné těsto, které odložíme na teplé místo vykynout.
  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní desku a rozdělíme na dvě části.
  4. Každou část rozválíme do kruhu, potřeme mascarpone a posypeme nasekaným medvědím česnekem.
  5. Kruhy nakrájíme na 8 stejných dílů. Všechny díly zatočíme do tvaru rohlíku a umístíme na plech vyložený pečicím papírem, kde je necháme ještě dokynout.
  6. Takto připravené rohlíky potřeme vejcem, posypeme sýrem nebo semínky (případně kombinací obojího) a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 20 minut při teplotě 180 stupňů.

Rohlíky chutnají nejlépe krátce po upečení, kdy jsou nadýchané, měkké a zároveň mírně křupavé. Aby si zachovaly svou měkkost a nadýchanost i v dalších dnech, uložte je do uzavíratelné nádoby. Kynuté těsto na rohlíky je univerzální, takže pokud nemáte medvědí česnek, můžete ho naplnit čímkoli jiným podle své chuti.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář