NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Pařížské rohlíčky Neodolatelné pařížské rohlíčky. Takto si připravíte ten nejlepší máslový krém na jejich plnění.
Neodolatelné pařížské rohlíčky. Takto si připravíte ten nejlepší máslový krém na jejich plnění.
Recept Neodolatelné pařížské rohlíčky. Takto si připravíte ten nejlepší máslový krém na jejich plnění.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Nejlepší pařížské rohlíčky všech dob. Manžel zhodnotil, že je to letošní nejlepší vánoční cukroví. A to musím podotknout, že vůbec není fanouškem sladkých dobrot. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   20.12.2024

Neodolatelné pařížské rohlíčky. Takto si připravíte ten nejlepší máslový krém na jejich plnění.

Nejlepší pařížské rohlíčky všech dob. Manžel zhodnotil, že je to letošní nejlepší vánoční cukroví. A to musím podotknout, že vůbec není fanouškem sladkých dobrot. Autor: Karambola

45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Krém:

3 ks
vejce
150 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
kakao
100 g
máslo
250 g
máslo

Těsto:

2 ks
vejce
200 g
moučkový cukr
200 g
mleté vlašské ořechy
30 g
hladká mouka

Vrchní vrstva:

podle potřeby
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Pařížské rohlíčky jsou tradiční vánoční cukroví, které však můžete upéct i kdykoliv během roku. Výborně chutnají a skvěle vypadají. Na slavnostním stole budou lákat všechny pohledy. Pokud si je chcete tyto svátky připravit, inspirujte se tímto receptem.

  1. Vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr a kakao dáme do misky, promícháme a vložíme do horké vodní lázně. Šleháme nad parou asi 20 minut, dokud nedostaneme hustší konzistenci, kterou následně odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé hmoty přidáme 100 g másla a mícháním ho rozpustíme.
  2. V druhé misce vyšleháme 250 g másla do pěny, postupně přidáváme hustou kakaovou hmotu. Vyšleháme hladký krém, který přeložíme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a odložíme stranou.
  3. Na těsto smícháme všechny potřebné suroviny a následně ho přeložíme do cukrářského sáčku s rovnou špičkou, případně jen odstřihneme roh sáčku. Na plech vyložený papírem stříkáme rohlíčky, které mají mezi sebou dostatečné rozestupy. Při pečení ještě zvětší objem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 160 °C asi 15 minut.
  4. Necháme vychladnout, nastříkáme krém a odložíme, aby dobře ztuhly. Teprve poté můžeme máčet v čokoládové polevě.

Pařížské rohlíčky je ideální připravovat těsně před Vánocemi, protože mají máslový krém, který má kratší trvanlivost než džem nebo ořechová či maková náplň. Pokud byste chtěli mírně zaexperimentovat, místo klasické tmavé čokolády můžete na máčení rohlíčků použít i bílou.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář