Neodolatelné pudinkové šneky s domácím vanilkovým pudinkem

Vynikající těsto, se kterým se dobře pracuje, je měkké, pružné a nelepí se vůbec na pracovní desku. Pokud máte těsto příliš řídké, přidejte více mouky (gramáž mouky závisí i na její kvality, dobře víme, že každá značka je odlišná, proto je třeba sledovat hustotu těsta), pokud je naopak příliš tuhé, přidejte více teplé vody. Nádivku neděláme klasicky z pudinku, ale připravíme vlastní pudink z kukuřičného škrobu a kvalitního vanilkového cukru. Nezapomeňte, že i vanilkový cukr si můžete udělat doma z vanilkového lusku, který vložíte do kr. cukru a necháte ho tam po dobu 1-2 týdny. Cukr krásně voní a neskutečně chutná.

Přidal:, 20.2.2017
Kategorie: Moučníky
Neodolatelné pudinkové šneky s domácím vanilkovým pudinkem

Suroviny

Těsto:
10 gsušené droždí
100 mlteplá voda
50 gkr. cukr
50 gmáslo
600 gpolohrubá mouka
250 mlbílý jogurt
1 ksvejce
špetkasůl
podle chutirozinky
olej na vymazání
1 žloutek + 1 PL mléko na potření
Krém:
250 mlmléka
40 gkr. cukr
20 gkukuřičný škrob
1 bal.vanilkový cukr
2 ksžloutky

Postup přípravy

  1. Do teplého mléka přidáme cukr a sušené droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny (kromě rozinek) smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké nelepivé těsto, které zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu.
  3. Po vykynutí těsto rozválíme na obdélník, posypeme ho rozinkami nebo jiným sušeným ovocem (podle toho co vám chutná) a srolujeme.
  4. Rolku nakrájejte na stejné kousky, které vložíme do zapékací mísy a necháme kynout půl hodinu. Vrch potřeme rozšlehaným žloutkem, do kterého jsme přidali mléko a dáme péct.
  5. Pečeme při teplotě 200 stupňů dozlatova (sledujeme, každá troubě peče jinak).
  6. Po upečení vrch polijeme připraveným pudinkem - smícháme všechny suroviny a uvaříme.

Zdroj: Vk