NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Tiramisu Neodolatelné tiramisu s nadýchaným mascarpone krémem. Připravte si ho přesně tak, jak ho dělají v Itálii.
Neodolatelné tiramisu s nadýchaným mascarpone krémem. Připravte si ho přesně tak, jak ho dělají v Itálii.
Recept Neodolatelné tiramisu s nadýchaným mascarpone krémem. Připravte si ho přesně tak, jak ho dělají v Itálii.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Pravé italské tiramisu nikdy nezklame. Měkké piškoty namočené v kávě vytvářejí spolu s mascarpone krémem dokonalý chuťový zážitek. To vše následně doplňuje ještě kakaový poprašek navrchu, který mírně tlumí sladkost ostatních ingrediencí. Dostali jste chuť na tiramisu? Vyzkoušejte ho podle tohoto videoreceptu.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   1.2.2025

Neodolatelné tiramisu s nadýchaným mascarpone krémem. Připravte si ho přesně tak, jak ho dělají v Itálii.

Pravé italské tiramisu nikdy nezklame. Měkké piškoty namočené v kávě vytvářejí spolu s mascarpone krémem dokonalý chuťový zážitek. To vše následně doplňuje ještě kakaový poprašek navrchu, který mírně tlumí sladkost ostatních ingrediencí. Dostali jste chuť na tiramisu? Vyzkoušejte ho podle tohoto videoreceptu.

40 min
Čas přípravy
Suroviny
6 ks
žloutky
100 g
krupicový cukr
450 ml
silná káva
70 ml
amaretto nebo rum
600 g
mascarpone
300 g
sladká smetana
24 ks
dlouhé piškoty
podle potřeby
kakao
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy

Tiramisu je oblíbené nejen díky své skvělé chuti, ale také proto, že jeho příprava je velmi rychlá. Nic nemusíte péct, přičemž na celý recept vám stačí jen pár surovin. A pokud by vás náhodou základní recept přestal bavit, můžete ho kdykoli doplnit například o bobulovité ovoce, jako jsou maliny či rybíz.

  1. V míse ručně vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Jakmile se suroviny spojí, mísu umístíme do vodní lázně a vejce mícháme 6 až 8 minut. Poté misku stáhneme z tepla a necháme vychladnout.
  2. Ve větší misce smícháme silnou kávu s amarettem nebo rumem.
  3. Mascarpone šleháme pomocí mixéru alespoň 1 minutu. Poté do něj přidáme vychladlé žloutky a šleháme znovu. Nakonec do směsi ručně přimícháme ještě sladkou smetanu, kterou jsme předtím vyšlehali do tuhého krému.
  4. Dlouhé piškoty namáčíme v kávě smíchané s amarettem nebo rumem a skládáme do plechu, zapékací mísy nebo na tác.
  5. Na takto připravené piškoty natřeme polovinu mascarpone krému. Na něj položíme další vrstvu piškotů a na ni naneseme zbylý krém. Hotový dezert uložíme přes noc do lednice.
  6. Před servírováním posypeme povrch tiramisu kakaem, nakrájíme ho na čtverce a můžeme podávat.

Pokud chcete, aby tiramisu vypadalo efektněji, místo plechu ho skládejte do menších skleniček nebo misek. V takovém případě však nezapomeňte použít kulaté piškoty místo podlouhlých.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář