NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Čokoládový dort Neodolatelný čokoládový zázrak. Hrníčkový a lžičkový recept, který zvládne úplně každý
Neodolatelný čokoládový zázrak. Hrníčkový a lžičkový recept, který zvládne úplně každý
Neodolatelný čokoládový zázrak. Hrníčkový a lžičkový recept, který zvládne úplně každý
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Pokud hledáte jednoduchý a zároveň neodolatelný dezert, tento hrnkový a lžičkový koláč s čokoládou je tou pravou volbou. Koláč s jemným krémem a bohatou čokoládovou polevou je ideální pro každou příležitost. Navíc, díky jednoduchému postupu a běžným surovinám, ho zvládne připravit každý.

Mineralka Mineralka    ·   19.7.2024

Neodolatelný čokoládový zázrak. Hrníčkový a lžičkový recept, který zvládne úplně každý

Pokud hledáte jednoduchý a zároveň neodolatelný dezert, tento hrnkový a lžičkový koláč s čokoládou je tou pravou volbou. Koláč s jemným krémem a bohatou čokoládovou polevou je ideální pro každou příležitost. Navíc, díky jednoduchému postupu a běžným surovinám, ho zvládne připravit každý.

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto (hrnek = 200 ml)

4 ks
vejce
1 hrnek
moučkový cukr
1 hrnek
hladká mouka
3 lžíce
kakao
1 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr

Krém:

1 l
mléko
4 lžíce
hladká mouka
4 lžíce
bramborový nebo kukuřičný škrob
1,5 hrnku
moučkový cukr
2 ks
vejce
100 g
máslo
1 bal.
vanilkový cukr
400 ml
smetana ke šlehání

Poleva:

200 ml
smetana ke šlehání
100 g
mléčná čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Nejdříve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Poté postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Hotové těsto rovnoměrně rozetřeme na větší plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu 20 minut.
  2. Po upečení necháme těsto vychladnout na mřížce.
  3. Krém:
    Všechny suroviny kromě másla, vanilky a šlehačky smícháme v hrnci a uvaříme do hustého "pudinku". Hustý "pudink" odstavíme a do horkého přidáme máslo a vanilkový cukr. Mícháme, dokud se máslo a cukr nerozpustí. Použila jsem klasický mixér a krém byl krásně hladký. Necháme vychladnout.
  4. Na závěr vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky a jemně ji zapracujeme do "pudinku" pomocí metličky. Připravený krém rozdělíme na polovinu.
  5. Jednu část krému naneseme na těsto, jehož okraje jsme odřízli. Na krém rozdrtíme odříznuté kraje a poté navrstvíme druhou část krému. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky, aby krém ztuhnul.
  6. Když je krém pořádně zatuhlý, vrch polijeme čokoládovou polevou. Smetanu ohřejeme a přidáme do ní na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář