NejRecept.cz Dezerty Koláče Neodolatelný ŽENSKÝ ROZMAR
Neodolatelný ŽENSKÝ ROZMAR
Recept Neodolatelný ŽENSKÝ ROZMAR
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Pořád jsem tak rozjímala, co dobrého bych si upekla... A pak jsem na to přišla. Ta myšlenka mi prolétla hlavou jako blesk z čistého nebe a už nebylo úniku. Ještě nebylo ani pořádně zaděláno a já už cítila tu lahodnou chuť na jazyku. No, co vám budu líčit, byly to muka nejkrutější, čekat, až to aspoň trochu zchladne. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   12.2.2019

Neodolatelný ŽENSKÝ ROZMAR

Pořád jsem tak rozjímala, co dobrého bych si upekla... A pak jsem na to přišla. Ta myšlenka mi prolétla hlavou jako blesk z čistého nebe a už nebylo úniku. Ještě nebylo ani pořádně zaděláno a já už cítila tu lahodnou chuť na jazyku. No, co vám budu líčit, byly to muka nejkrutější, čekat, až to aspoň trochu zchladne. Autor: Danka

30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

110 ml
vlažné vody
100 g
rozpuštěného másla
4 ks
žloutky
3 lžíce
krystalu
1 kostka
čerstvého droždí (42g)
300 g
hladké mouky
1/4 lžičky
soli

Sníh:

4 ks
bílky
150 g
krystalu
1 bal.
vanilkový cukr
špetka
soli

Mimo to:

pikantní marmeláda na potření
sekané vlašské ořechy na posypání
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Zaděláno a vykynuto v pekárně (těsto je hodně volné, nelekejte se a nepřidávejte mouku), poté mastnýma rukama rozprostřít na máslem vymazaný velký plech (42x32cm) a nechat asi 30 minut kynout pod igelitem. Asi 5 minut před vložením do trouby začít šlehat bílky se špetkou soli do hustého sněhu.
  2. Plech vložit do trouby vyhřáté na 170 stupňů a nechat cca 5 minut zapéct.
  3. Během tohoto času přišlehávat do sněhu po částech cukr a důkladně prošlehat. Plech vyjmout z trouby, těsto potřít pikantní marmeládou (já dala domácí špendlíkovou s rumem), navrch natřít ušlehaný sníh s cukrem a špetkou soli a posypat sekanými ořechy.
  4. Péct asi 20 minut (dokud sníh pěkně nezrůžoví).
  5. Vydržet a krájet vychladlé.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář