Nepečená BANANITA na plechu

Nepečené banánové řezy, které si tak oblíbíte, že péct banánové zákusky nebudete.

Recept Nepečená BANANITA na plechu

Suroviny

300 gmáslových sušenek
3 ksvanilkový puding
9 lžiccukru
1 lmléka
200 gmásla
4 lžícekysané smetany
5 ksbanánů (podle velikosti formy)
200 mlsmetany na šlehání

Postup přípravy

  1. V malém množství mléka rozmícháme vanilkový pudingový prášek. Zbylé mléko dáme do hrnce, přidáme cukr a na mírném ohni cukr necháme rozpustit. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme mléko s pudingem a klasicky uvaříme hustý puding, který odstraníme z tepla a do ještě horkého přimícháme máslo, které jsme nakrájeli na menší kousky. Mícháním ho rozpustíme, přidáme kysanou smetanu a přemícháme. Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Potom přidáme sušenky, které jsme nalámali na menší kousky rukama. Všecko dobře promícháme.
  3. Připravíme si formu, boky vymastíme máslem, aby se lépe oddělovali kousky při krájení a na dno navrstvíme 1/3 pudingové hmoty se sušenkami a uhladíme. Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Poklademe na polovičku překrojené banány, znova navrstvíme zbylý pudingový krém se sušenkami a uhladíme. Na vrch navrstvíme vyšlehanou šlehačkou a necháme ztuhnout v lednici.
  5. Při podávání můžeme ozdobit karamelovým sirupem (z tuby).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.