Krém: Do mléka (100 ml) přidáme cukr, žloutky, mouku a vanilku. Důkladně utřeme, abychom neměli hrudky. Zbylé mléko dáme ohřát na oheň a přidáme žloutkovou směs. Uvaříme hustý krém, který necháme mírně vychladnout.
150 ml mléka ohřejeme, přidáme cukr a rum. Jednu polovinu každé piškoty namočíme do ohřátého mléka s rumem a cukrem a ukládáme je na dno připravené formy.
Navrstvíme polovinu mírně vychladlého krému. Krém posypeme rozinkami (můžeme je půl hodinu před posypáním namočit v rumu nebo ve vodě).
Do druhé poloviny krému přidáme jednu lžíci kakaa a promícháme. Navrstvíme na žloutkový krém posypaný rozinkami.
Na vrch navrstvíme vyšlehanou smetanu s cukrem a ozdobíme čokoládovou rýží. Odložíme do lednice na 3-4 hodiny a podáváme. Dobrou chuť!