NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Nepečená smetanová smršť - domácí nanukový dort
Nepečená smetanová smršť - domácí nanukový dort
Recept Nepečená smetanová smršť - domácí nanukový dort
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   27.6.2019

Nepečená smetanová smršť - domácí nanukový dort

Tak toto zastíní všechny kupované nanukové dorty. Luxusní chuť, jednoduchá příprava a hlavně víte, co obsahuje :) Žádná syrová vajíčka, žádné stabilizátory a zvýrazňovače chutě, ale pouze lehký nanukový dort ze smetany a smetanového sýra. Vyzkoušejte i vy :) My doma jsme si pochutnali. Autor: Mineralka

45 min
Čas přípravy
Suroviny

Základ:

120 g
mléčná čokoláda
50 ml
smetana ke šlehání

Smetanová vrstva:

200 g
smetanový sýr
15 g
kr. cukr
30 ml
mléko
5 g
prášková želatina
1/2 PL
citronová šťáva
100 ml
smetana ke šlehání
50 g
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme základ. 50 ml smetany na šlehání ohřejeme a přidáme nasekanou čokoládu (120 g). Pořádně rozmícháme a odložíme bokem.
  2. Želatinu necháme nabobtnat podle návodu na obalu. Smetanový sýr a cukr utřeme a přidáme k želatině. Přidáme i citrónovou šťávu a vyšlehanou šlehačku s cukrem. Promícháme a odebereme 150 g hmoty. 150 g hmoty navrstvíme do hranaté formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Formou pár krát ťukneme o pracovní desku, aby hmota pěkně sedla a neměla žádné bublinky a odložíme na 15 minut do mrazničky.
  3. Do zbylé hmoty vmícháme 85 g čokoládového základu a promícháme. Odebereme 170 g a navrstvíme do formy. Znovu odložíme do mrazničky.
  4. Do zbylé smetanové hmoty přimícháme zbývající čokoládový základ a promícháme. Navrstvíme na vrch a odložíme do mrazničky. Vrch ozdobíme čokoládou a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář