Nepečená smetanová smršť - domácí nanukový dort

Tak toto zastíní všechny kupované nanukové dorty. Luxusní chuť, jednoduchá příprava a hlavně víte, co obsahuje :) Žádná syrová vajíčka, žádné stabilizátory a zvýrazňovače chutě, ale pouze lehký nanukový dort ze smetany a smetanového sýra. Vyzkoušejte i vy :) My doma jsme si pochutnali. Autor: Mineralka

Přidal:, 27.6.2019
Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Zmrzlina, Dezerty, Nepečené dezerty
Čas přípravy:
Recept Nepečená smetanová smršť - domácí nanukový dort

Suroviny

Základ:
120 gmléčná čokoláda
50 mlsmetana ke šlehání
Smetanová vrstva:
200 gsmetanový sýr
15 gkr. cukr
30 mlmléko
5 gprášková želatina
1/2 PLcitronová šťáva
100 mlsmetana ke šlehání
50 gmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme základ. 50 ml smetany na šlehání ohřejeme a přidáme nasekanou čokoládu (120 g). Pořádně rozmícháme a odložíme bokem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Želatinu necháme nabobtnat podle návodu na obalu. Smetanový sýr a cukr utřeme a přidáme k želatině. Přidáme i citrónovou šťávu a vyšlehanou šlehačku s cukrem. Promícháme a odebereme 150 g hmoty. 150 g hmoty navrstvíme do hranaté formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Formou pár krát ťukneme o pracovní desku, aby hmota pěkně sedla a neměla žádné bublinky a odložíme na 15 minut do mrazničky.
  3. Do zbylé hmoty vmícháme 85 g čokoládového základu a promícháme. Odebereme 170 g a navrstvíme do formy. Znovu odložíme do mrazničky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Do zbylé smetanové hmoty přimícháme zbývající čokoládový základ a promícháme. Navrstvíme na vrch a odložíme do mrazničky. Vrch ozdobíme čokoládou a podáváme.