Nepečená smetanová smršť - domácí nanukový dort

Recept Nepečená smetanová smršť - domácí nanukový dort

Přidal: , 27.6.2019

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Zmrzlina, Dezerty, Nepečené dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tak toto zastíní všechny kupované nanukové dorty. Luxusní chuť, jednoduchá příprava a hlavně víte, co obsahuje :) Žádná syrová vajíčka, žádné stabilizátory a zvýrazňovače chutě, ale pouze lehký nanukový dort ze smetany a smetanového sýra. Vyzkoušejte i vy :) My doma jsme si pochutnali. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 27.6.2019

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Zmrzlina, Dezerty, Nepečené dezerty

Čas přípravy:

SUROVINY

Základ:

120 gmléčná čokoláda
50 mlsmetana ke šlehání

Smetanová vrstva:

200 gsmetanový sýr
15 gkr. cukr
30 mlmléko
5 gprášková želatina
1/2 PLcitronová šťáva
100 mlsmetana ke šlehání
50 gmoučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme základ. 50 ml smetany na šlehání ohřejeme a přidáme nasekanou čokoládu (120 g). Pořádně rozmícháme a odložíme bokem.
  2. Želatinu necháme nabobtnat podle návodu na obalu. Smetanový sýr a cukr utřeme a přidáme k želatině. Přidáme i citrónovou šťávu a vyšlehanou šlehačku s cukrem. Promícháme a odebereme 150 g hmoty. 150 g hmoty navrstvíme do hranaté formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Formou pár krát ťukneme o pracovní desku, aby hmota pěkně sedla a neměla žádné bublinky a odložíme na 15 minut do mrazničky.
  3. Do zbylé hmoty vmícháme 85 g čokoládového základu a promícháme. Odebereme 170 g a navrstvíme do formy. Znovu odložíme do mrazničky.
  4. Do zbylé smetanové hmoty přimícháme zbývající čokoládový základ a promícháme. Navrstvíme na vrch a odložíme do mrazničky. Vrch ozdobíme čokoládou a podáváme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit