NejRecept.cz Dezerty Koláče Nepečené 3BIT řezy
Nepečené 3BIT řezy
Recept Nepečené 3BIT řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Oblíbená čokoládka 3bit v podobě zákusku. Zákusek se nepeče, pouze tuhne v chladničce. Je nenáročný a zvládne ho i začínající pekařka. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   5.3.2015

Nepečené 3BIT řezy

Oblíbená čokoládka 3bit v podobě zákusku. Zákusek se nepeče, pouze tuhne v chladničce. Je nenáročný a zvládne ho i začínající pekařka. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

cca 4 bal.
sušenek po 200g
1 plechovka
uvařeného salka
100 g
hořké čokolády

Vanilkový krém:

2 ks
vanilkové pudinky
1/2 l
mléka
1 ks
citrónové želé v prášku
250 g
másla

Šlehačkový krém:

400 ml
smetany 30% ke šlehání
3 lžíce
moučkového cukru
3 lžíce
želatiny
100 ml
vody
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vanilkový krém: Asi 300 ml mléka dáme sevřít, ve zbytku mléka umícháme vanilkové pudinky a uvaříme pudinkový krém. Do horkého pudinku přimícháme citrónové želé, které si připravíme podle návodu. Důkladně promícháme, necháme vychladnout.
  2. Máslo utřeme do pěny, přidáme vychladlý pudink a vymícháme na hladký krém.
  3. Na dno formy s rozměry 21 x 21 cm uložíme alobal, poklademe vrstvu sušenek, natřeme pudinkový krém, pěkně uhladíme. Postupně navrstvíme další sušenky. Na sušenky vylijeme už uvařené salko. V obchodě se dá koupit karamelové, které již není třeba vařit, ale v případě, že to neseženete, tak je dobré uvařit to den dopředu. Na salko poklademe poslední vrstvu sušenek a dáme vychladit.
  4. Šlehačkový krém: Smetanu ke šlehání vyšleháme s moučkovým cukrem do tuha. Želatínu rozmícháme ve vodě, necháme chvíli nabobtnat. Pak ji trochu ohřejeme, aby se rozpustila, nesmí se ale vařit. Opatrně ji přimícháváme k šlehačce. Důkladně promícháme, natřeme ji na sušenky, pěkně uhladíme a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář