NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Nepečené BAMBINO řezy
Nepečené BAMBINO řezy
Recept Nepečené BAMBINO řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Přestože je příprava časově náročnější, výsledek stojí určitě za to! Nepečené řezy s lahodnou tvarohovou chutí zachutnají každému.

NejLucka NejLucka    ·   15.10.2014

Nepečené BAMBINO řezy

Přestože je příprava časově náročnější, výsledek stojí určitě za to! Nepečené řezy s lahodnou tvarohovou chutí zachutnají každému.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

50 g
BEBE sušenek nebo dětské dlouhé piškoty

Základní krém:

700 ml
plnotučného mléka
300 ml
smetany ke šlehání
150 g
kr. cukru
1 bal.
vanilkového cukru
2 bal.
smetanového pudinku
2 bal.
čiré ​​želatiny
100 g
másla

Tmavý krém:

300 g
mletých tmavých sušenek
100 g
mletých lískových ořechů
200 ml
smetany ke šlehání
2 lžíce
meruňkového džemu

Bílý krém:

100 g
bílé čokolády
200 g
zakysané smetany

Poleva:

100 g
tmavé čokolády
1 bal.
šlehačka
1 lžičku
instantní kávy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si základní krém. Pudinky a želatinu smícháme s 300 ml studeného plnotučného mléka. Zbývajících 400 ml mléka smícháme se smetanou, přidáme kr. a vanilkový cukr a přivedeme do varu. Když se nám cukr v mléce rozpustil, zmírníme oheň a za stálého míchání přidáváme pudinky v mléce. Vaříme dokud nám krém nezhoustne a poté přidáme máslo a pokračujeme v zahřívání, dokud se nám máslo s krémem nespojí.
  2. Tmavý krém si připravíme ze sušenek, které rozdrtíme spolu s lískovými oříšky. Přidáme džem a smetanu, promícháme a přidáme 600 g základního smetanového krému, který jsme si připravili jako první.
  3. Do zbytku smetanového krému si přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu ve vodní lázni. Opatrně spojíme, bez mixéru, pouze lžící a přidáme zakysanou smetanu.
  4. Sušenky si poklademe do formy (nebo piškoty si namáčíme v mléce nebo v uvařené kávě). Naneseme tmavou vrstvu krému a pěkně uhladíme. Následně navrstvíme bílý krém, který také zarovnáme. Necháme odstát v lednici, nejlépe na celou noc, aby pěkně koláček ztuhl.
  5. Na přípravu polevy budeme potřebovat tmavou čokoládu, kterou si rozpustíme ve vodní lázni, do které přidáme 1 lžičku instantní kávy. Zvlášt si vyšleháme šlehačku, kterou přidáme do rozpuštěné čokolády. Naneseme na ztuhlý koláč, nařežeme na řezy a podáváme. Dobrou chut!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář