Trubičky s karamelem jsou skvělé pro každého, kdo má rád krémové vánoční cukroví. Výborně chutnají, jsou křupavé a krásně vypadají, takže se s nimi můžete bez obav pochlubit i před známými. Jejich příprava není náročná, což znamená, že je zvládnete, i když nemáte mnoho zkušeností s pečením nebo jste v časové tísni. Autor: Marcela Sácká
Trubičky s karamelem jsou skvělé pro každého, kdo má rád krémové vánoční cukroví. Výborně chutnají, jsou křupavé a krásně vypadají, takže se s nimi můžete bez obav pochlubit i před známými. Jejich příprava není náročná, což znamená, že je zvládnete, i když nemáte mnoho zkušeností s pečením nebo jste v časové tísni. Autor: Marcela Sácká
Krémové trubičky obvykle dělám ze dvou dávek, protože jsou u nás velmi oblíbené a zmizí téměř hned, jakmile je dokončím. Není se však čemu divit. Jemný krém v kombinaci s čokoládovou polevou chutná neodolatelně.
Velkým plusem trubiček je i to, že jsou křupavé a vypadají jako z cukrárny. A to i bez toho, abyste je nějak speciálně zdobili. Stačí je jen polít čokoládou. Já používám tmavou, ale určitě by na nich skvěle vynikla i bílá.
Hotové trubičky uložíme do lednice, kde ztuhnou, a následně je servírujeme. Jejich výhodou je především to, že nejsou čistě vánoční, takže je kromě Vánoc můžete připravit i běžně během roku, například na různé oslavy. Případně jsou výborné v létě, když nechcete zapínat troubu, ale máte chuť na něco sladkého.
Nezapomeňte, že trubičky obsahují máslový krém, který se může při vyšších teplotách rozpustit a zkazit. Skladujte je proto na chladném místě.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě