NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nepečené cukroví Nepečené čokoládové trubičky s karamelovým krémem. Křupavé vydrží celé Vánoce.
Nepečené čokoládové trubičky s karamelovým krémem. Křupavé vydrží celé Vánoce.
Recept Nepečené čokoládové trubičky s karamelovým krémem. Křupavé vydrží celé Vánoce.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Marcela Sácká

Trubičky s karamelem jsou skvělé pro každého, kdo má rád krémové vánoční cukroví. Výborně chutnají, jsou křupavé a krásně vypadají, takže se s nimi můžete bez obav pochlubit i před známými. Jejich příprava není náročná, což znamená, že je zvládnete, i když nemáte mnoho zkušeností s pečením nebo jste v časové tísni. Autor: Marcela Sácká

Naďa Černá Naďa Černá    ·   7.12.2024

Nepečené čokoládové trubičky s karamelovým krémem. Křupavé vydrží celé Vánoce.

Trubičky s karamelem jsou skvělé pro každého, kdo má rád krémové vánoční cukroví. Výborně chutnají, jsou křupavé a krásně vypadají, takže se s nimi můžete bez obav pochlubit i před známými. Jejich příprava není náročná, což znamená, že je zvládnete, i když nemáte mnoho zkušeností s pečením nebo jste v časové tísni. Autor: Marcela Sácká

50 min
Čas přípravy
Suroviny

Těsto:

75 g
mleté piškoty
75 g
mleté ořechy
75 g
práškový cukr
1 ks
vejce
1 lžíce
kakao

Krém:

1 ks
karamelové salko
podle potřeby
máslo

Poleva:

podle potřeby
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
50 min
Čas přípravy

Krémové trubičky obvykle dělám ze dvou dávek, protože jsou u nás velmi oblíbené a zmizí téměř hned, jakmile je dokončím. Není se však čemu divit. Jemný krém v kombinaci s čokoládovou polevou chutná neodolatelně.

Velkým plusem trubiček je i to, že jsou křupavé a vypadají jako z cukrárny. A to i bez toho, abyste je nějak speciálně zdobili. Stačí je jen polít čokoládou. Já používám tmavou, ale určitě by na nich skvěle vynikla i bílá.

  1. Všechny ingredience na těsto dáme do mísy, promícháme a vypracujeme pevné těsto, které následně rozválíme pod fólií. Tento způsob válení je důležitý, aby se s těstem dobře pracovalo i bez neustálého podsypávání moukou.
  2. Z rozváleného těsta vykrajujeme obdélníčky, které natočíme na formičky ve tvaru trubiček (ničím je nemažu). 
  3. Trubičky necháme jeden den vyschnout, sundáme je z formiček, namočíme do čokoládové polevy a dáme ztuhnout. Pokud chceme dosáhnout efektu jako na fotografii, trubičky namočíme pouze z poloviny.
  4. Ztuhlé obalené trubičky plníme krémem, který připravíme vyšleháním karamelového salka se změklým máslem. Pokud byste preferovali nějaký jiný krém, klidně použijte ten svůj. Nejlepší je však máslový, který v trubičkách ztuhne a nebude z nich vytékat.

Hotové trubičky uložíme do lednice, kde ztuhnou, a následně je servírujeme. Jejich výhodou je především to, že nejsou čistě vánoční, takže je kromě Vánoc můžete připravit i běžně během roku, například na různé oslavy. Případně jsou výborné v létě, když nechcete zapínat troubu, ale máte chuť na něco sladkého.

Nezapomeňte, že trubičky obsahují máslový krém, který se může při vyšších teplotách rozpustit a zkazit. Skladujte je proto na chladném místě.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář