Nepečené jablečné řezy s vanilkovou příchutí

Nepečené jablečné řezy s vanilkovou příchutí a na vrchu vyšlehaná šlehačka. Když už je ta sezóna jablek, tak spotřebovávám každý kus, který jsem dostala od kamarádky z její zahrady. Přece domácí jablíčka nemám, tak nespotřebovat je by byl ten nejhorší hřích. Určitě vyzkoušejte nepečené řezy, které zmizí ze stolu za pár minut. Autor: Triniti

Přidal:, 10.9.2015
Kategorie: Dezerty, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty, Podle ovoce, Jablka
Čas přípravy:
Recept Nepečené jablečné řezy s vanilkovou příchutí

Suroviny

Budeme potřebovat:
5 ksjablka
800 mlvoda
2 bal.vanilkový pudink
8 lžickr. cukr
1 bal.skořicový cukr
500 mlsmetana ke šlehání
1 bal.ztužovač
1 lžičkavanilková esence
dětské piškoty
kakao na posypání

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu, kterou vyložíme dětskými piškoty.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Jablka oloupeme a nastrouháme, vložíme je do hrnce, ve kterém jsme nechali sevřít vodu. Chvíli povaříme, aby jablka změkly.
  3. Když máme jablka měkké, cca 200 ml vody odebereme a dáme ji do misky. Přidáme cukr, pudinkové prášky, vanilku a důkladně utřeme, abychom neměli hrudky. Přidáme k jablkům s vodou a uvaříme hustý pudink, který ještě horký opatrně nalijeme na piškoty.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuhé šlehačky (můžeme přidat cukr, ale nemusíme). Navrstvíme na vychladlou jablečnou vrstvu, ozdobíme kakaem a můžeme podávat. Dobrou chuť!