NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Nepečené jablkové dobrodružství s krémem ze zakysané smetany a šlehačky, hotové za 15 minut
Nepečené jablkové dobrodružství s krémem ze zakysané smetany a šlehačky, hotové za 15 minut
Recept Nepečené jablkové dobrodružství s krémem ze zakysané smetany a šlehačky, hotové za 15 minut
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Vynikající osvěžující dobrota. Jablka ze zahrady jsou v komoře, tak šup do kuchyně připravit něco sladkého na zub. Na zítřejší odpoledne :) Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   16.10.2021

Nepečené jablkové dobrodružství s krémem ze zakysané smetany a šlehačky, hotové za 15 minut

Vynikající osvěžující dobrota. Jablka ze zahrady jsou v komoře, tak šup do kuchyně připravit něco sladkého na zub. Na zítřejší odpoledne :) Autor: Karambola

15 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

1 bal.
světlé BeBe sušenky
1 bal.
tmavé BeBe sušenky

Smetanová vrstva:

2 bal.
smetana ke šlehání
2 bal.
vanilkový cukr
2 bal.
zakysaná smetana

Jablečná vrstva:

1 kg
jablko
2 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
skořicový cukr
2 bal.
vanilkový pudink
500 ml
voda
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Připravíme si hluboký plech na pečení, vyložíme ho alobalem.
  2. Jablka očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do hrnce. Přidáme vanilkový a skořicový cukr a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Když máme jablka podušené, přidáme vanilkový pudinkový prášek, který jsme rozmíchali v 500 ml vody. Vaříme do zhoustnutí. Když hmota vře, odstavíme a ještě horkou nalijeme do vystlanného plechu. Necháme vychladnout.
  3. V misce vyšleháme smetanu spolu s vanilkou do tuhé šlehačky. Už jen ručně vmícháme zakysanou smetanu. Navrstvíme na vychladlou jablečnou vrstvu a pěkně uhladíme.
  4. Na smetanovou vrstvu poklademe sušenky. Já jsem ukládala střídavě tmavé a světlé BeBe sušenky. Odložíme do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí překlopíme i s alobalem a po překlopení opatrně alobal stáhneme. Krájíme ostrým nožem a podáváme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Janča maty    ·   19.3.2022   ·   Odpovědět   ·  

Můžu se zeptat na Jak velký plech to je?

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář