Nepečené jahodové kostky

Dneska jsem prý ta nejhodnější maminka na světě. No hezky mi maže med kolem huby, jen co je pravda. A to všechno proto, že jsem mu "uplácala" jeho oblíbenou mlsotu. Ale všeho do času... jen co mu seberu tablet a budu chtít, aby si uklidil v pokoji, obrátí o stoosmdesát stupňů a nebude se mnou chtít ani mluvit. Autor: Danka

Přidal:, 10.4.2019
Kategorie: Zákusky, Dezerty, Nepečené dezerty
Čas přípravy:
Recept Nepečené jahodové kostky

Suroviny

3 a 1/2 bal.sušenek Petit Beurre z Coopu (celkem asi 700g)
250 gzměklého másla
200 gkrystalu
1 bal.vanilkový cukr
500 gměkkého vaničkového tvarohu
3 bal.jahodové pudinkové prášky
1 lmléka
šlehačka na dozdobení

Postup přípravy

  1. Uvaříme si pudink z mléka, pudinkových prášků, vanilkového cukru a krystalu, necháme zcela vychladnout, proti tvorbě škraloupu položíme navrch mikrotenový sáček.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  2. Máslo vyšleháme ručním elektrickým šlehačem a po lžících do něj zašleháme vychladlý pudink a pak už jen lehce zašleháme tvaroh a rozdělíme vzniklý krém na 4 dávky.
  3. Dno formy (32x22 cm-vnitřní rozměry) vysteleme pečícím papírem (není to však bezpodmínečně nutné) a poklademe v jedné vrstvě sušenkami, navrstvíme jednu dávku krému, opět sušenky atd., množství vyjde na 5 vrstev sušenek a výše zmíněná forma je naplněná až po rantlík., krok 1Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  4. Vršek dozdobíme ušlehanou smetanou se ztužovačem (já dala svou oblíbenou instantní šlehačku od Oetkera, 2 balení na 200ml velmi vychlazeného mléka) a dáme přes noc zatuhnout.