NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Nepečené jahodové řezy s tvarohem a smetanou
Nepečené jahodové řezy s tvarohem a smetanou
Recept Nepečené jahodové řezy s tvarohem a smetanou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Tak musela jsem vyzkoušet něco nového a hlavně jahodového, když už je ta sezóna jahod a já je mám v zahradě plno. A ještě k tomu mě zásobují i kamarádky, a to hlavně proto, abych jim upekla něco chutné sladké do práce. A já jsem s nimi vybabrala. Neupekla jsem nic, ale připravila luxusní nepečený dortík, kterým nepohrdla ani jedna z nich. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   6.6.2018

Nepečené jahodové řezy s tvarohem a smetanou

Tak musela jsem vyzkoušet něco nového a hlavně jahodového, když už je ta sezóna jahod a já je mám v zahradě plno. A ještě k tomu mě zásobují i kamarádky, a to hlavně proto, abych jim upekla něco chutné sladké do práce. A já jsem s nimi vybabrala. Neupekla jsem nic, ale připravila luxusní nepečený dortík, kterým nepohrdla ani jedna z nich. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na korpus:

360 g
kakaových sušenek
125 g
másla

Na 1. vrstvu:

500 g
tučného tvarohu
100 g
cukru krupice
6 plátků
plátkové želatiny
1 ks
citron
špetka
sůl

Na 2. vrstvu:

250 ml
smetany ke šlehání 30%
500 g
jahod
180 g
zakysané smetany
50 g
cukru krupice
6 plátků
plátkové želatiny
1/2 lžičky
vanilkového extraktu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravte si všechny suroviny. Na krém ani korpus nepotřebujete žádné složité ingredience.
  2. Sušenky rozmixujte, přilijte k nim rozpuštěné máslo a směs rukama pořádně natlačte na dno pekáčku nebo koláčové formy vystlané zmuchlaným pečicím papírem. Dejte do lednice.
  3. Formu si vyložte pečicím papírem, abyste z ní řezy snadno dostali.
  4. Teď si připravte první vrstvu náplně: želatinu zalijte troškou studené vody tak, aby byla víceméně ponořená, a nechte 10 minut nabobtnat. Poté zahřejte, aby se rozpustila. Tvaroh oslaďte, přidejte špetku soli.
  5. Tvaroh osvěžte citronovou šťávou a kůrou. Nakonec vmíchejte i želatinu, kterou jste nejdřív promíchali s asi lžící této tvarohové směsi. Nalijte na korpus a nechte v lednici nebo v mrazáku zatuhnout.
  6. Krém pak nalijte na sušenkový základ a nechte v chladu zatuhnout.
  7. Smetanu vyšleháme na šlehačku a smícháme ji se zakysanou smetanou. Přidáme cukr, vanilku a želatinu, kterou jsme si připravili podle návodu na obalu. Na závěr už jen přimícháme nakrájené jahody. Takto přípravný krém nalijeme na první krém a necháme ztuhnout v chladničce.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář