Nepečené kokosové úlky plněné kvalitním pařížským krémem

Hledala jsem recept na kokosové stromky, protože jsem měla formičku, ale nějakým nedopatřením jsem ji během mytí zlomila, tak nakonec byly úlky. Jednoduché, chutné a nádherné. Plnila jsem pařížskou šlehačkou, ale tu jsem nešľahala mixérem, jen pouze svařila a nechala v lednici vychladnout. Autor: Triniti

Přidal:, 29.11.2017
Kategorie: Vánoční cukroví
Nepečené kokosové úlky plněné kvalitním pařížským krémem

Suroviny

Základ:
80 gmoučkový cukr
400 gkokos
150 gsušené mléko
50 mlsmetana ke šlehání
1 plechovkaslazené kondenzované mléko
Krém:
200 mlsmetana ke šlehání
200 gčokoláda
1 bal.piškoty

Postup přípravy

  1. Smícháme cukr, kokos a sušené mléko. To zalijeme kondenzovaným mlékem, přidáme smetanu (můžete přidat i mléko, pokud nemáte smetanu) a zpracujeme jednotnou hmotu, kterou odložíme na pár hodin do chladničky, případně si základ připravte večer a ráno budete tvarovat.
  2. Smetanu s čokoládou zahřejeme ve vodní lázni. Když se čokoláda rozpustila, odstavíme a necháme vychladnout. Potom vložíme do lednice na minimálně 2 hodiny.
  3. Formičku zevnitř vysypeme moučkovým cukrem, vtlačíme základ a vařečkou nebo pomůckou, která obvykle bývá při těchto formičkách uděláme dírku na krém.
  4. Vtlačíme krém pomocí cukrářského sáčku a nalepíme piškotu.