Nepečené mušličky jsou zajímavé a ve srovnání s lineckým cukrovím nebo perníčky jsou rozhodně méně tradiční. Křehké těsto doplňuje máslový krém, který je zjemňuje a zaručuje skvělou chuť. Autor: Margita Markovičová
Nepečené mušličky jsou zajímavé a ve srovnání s lineckým cukrovím nebo perníčky jsou rozhodně méně tradiční. Křehké těsto doplňuje máslový krém, který je zjemňuje a zaručuje skvělou chuť. Autor: Margita Markovičová
Nepečené mušličky patří mezi rychlé vánoční cukroví, které stihnete připravit i těsně před Vánocemi. Skvěle chutnají, krásně vypadají a na stole budou lákat pozornost. Já je dávám do menších barevných košíčků, ale můžete je servírovat i bez nich.
Mušličky můžeme plnit různými náplněmi. Já mám nejraději základní máslovo-pudinkový krém, který je sladký, nadýchaný a jemný. Lze však použít i čistě máslový krém, případně čokoládovou nebo karamelovou náplň, která mušličky ještě více ozvláštní. Po naplnění je uchováváme v chladu, kde vydrží až 2 týdny.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě