NejRecept.cz Dezerty Cheesecake Nepečený cheesecake Nepečené osvěžující cheesecake poháry s jahodami a jahodovým želé
Nepečené osvěžující cheesecake poháry s jahodami a jahodovým želé
Recept Nepečené osvěžující cheesecake poháry s jahodami a jahodovým želé
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Na letní horké dny jako stvořené. Osvěžující jahodové poháry, které jsou připravené ve stylu cheesecaku. Sušenkový základ, smetanový vnitřek s chutí vanilky a vršek přelitý jahodovým želé. Uvnitř se skrývá jahodové překvapení v podobě čerstvých nakrájených jahod. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   3.6.2025

Nepečené osvěžující cheesecake poháry s jahodami a jahodovým želé

Na letní horké dny jako stvořené. Osvěžující jahodové poháry, které jsou připravené ve stylu cheesecaku. Sušenkový základ, smetanový vnitřek s chutí vanilky a vršek přelitý jahodovým želé. Uvnitř se skrývá jahodové překvapení v podobě čerstvých nakrájených jahod. Autor: Karambola

25 min
Čas přípravy
Suroviny

Základ:

200 g
sušenky
80 g
máslo

Vnitřek:

125 g
bílá čokoláda
500 g
mascarpone
3 lžíce
zakysaná smetana
3 lžíce
moučkový cukr
200 ml
šlehačka
1 ks
vanilkový lusk

Vršek:

3 plátky
želatina
200 g
jahody
trochu
voda

Na ozdobu:

podle potřeby
čerstvé jahody
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy

Cheesecake poháry můžete ozdobit podle své fantazie. Já jsem použila čerstvé jahody, které se k nim hodily nejlépe. Skvělé jsou však i maliny či dokonce borůvky, které budou krásně kontrastovat s červeným želé.

  1. Na sušenkový základ rozmixujeme sušenky pomocí mixéru. Když máme sušenky rozmixované, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme.
  2. Sušenkový základ navrstvíme na dno poháru.
  3. Bílou čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni. V druhé misce smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový cukr, šlehačku a vnitřek vanilkového lusku do jednotné hmoty. Trochu této hmoty odebereme k rozpuštěné bílé čokoládě a promícháme. Následně tuto čokoládovou hmotu přidáme do celé mascarpone hmoty. Takto předejdeme tomu, aby se hmota srazila. Promícháme, už ne dlouho, abychom hmotu nepřešlehali.
  4. Na sušenkový základ navrstvíme trochu mascarpone krému, uložíme jahody, které jsme nakrájeli nadrobno, a zakryjeme je krémem.
  5. Jahodové želé připravíme následujícím způsobem. Jahody s trochou vody povaříme a rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Želatinové plátky namočíme do trochy studené vody. Když nabobtnají, v rukách z nich vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme k horké jahodové hmotě, kterou jsme rozmixovali tyčovým mixérem. Krátce, už jen minutku povaříme a odstavíme. Ještě teplé vrstvíme navrch pohárů a necháme trochu vychladnout na pracovní desce.
  6. Do ještě neztuhlého želé poklademe jahody, aby nám nepadaly. Odložíme do lednice ztuhnout a můžeme podávat.

Z této dávky mi vyšlo 12 menších pohárů. Ty, které se nesní hned, skladujte v lednici, aby vám vydržely co nejdéle. Máte chuť ještě na nějaké dobré poháry? Vyzkoušejte tyto s Oreo a čokoládou.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář