Nepečené pudinkové kostky

Nepečená delikatesa i pro náročné mlsouny. Nepečené, rychlé a chutné. Takové dezerty máme doma rádi. Sušenky slepujeme krémem, vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme podle vlastní fantazie. Pokud již máte napečené cukrovíčko na Vánoce a přemýšlíte, jaký krémový dezert vám chybí, zkuste připravit tento :) Vřele doporučuji. Autor: Diabambulka

Přidal:admin, 14.12.2016
Kategorie: Nepečené, Moučníky
Nepečené pudinkové kostky

Suroviny

Základ:
432 gmáslové sušenky nebo BeBe
Náplň 1:
1000 mlmléko
3 ksvanilkový pudig - prášek
4 PLcukr krystal
200 gmáslo nebo hera
Náplň 2:
2 kssmetana ke šlehání 33%
2 ksztužovač šlehačky
2 kscukr vanilkový
Další suroviny:
čokoládová poleva
posekané oříšky, případně lentilky
mandlové lupínky

Postup přípravy

  1. Na plech, nebo na desku si pokládáme bebe sušenky (případně jiné máslové sušenky) - podle toho kolik chceme koláčků (já jsem připravila 18 ks).
  2. Náplň 1: Podle návodu uvaříme hustý pudink z jednoho litru mléka, 3 pudinků a 4 lžíc cukru. Necháme vychladnout (navrch uvařeného pudinku dáme kousek potravinářské fólie, aby se nám nevytvořila slupka).
  3. V misce mixérem rozmícháme máslo nebo heru a po částech vmícháme vychladlý pudink (nádivku můžete vylepšit přidáním trošky rumu).
  4. Natřeme polovinou pudinkové nádivky, opět poklademe sušenky, rozetřeme druhou polovinu pudinkové nádivky a opět navrstvíme sušenky.
  5. Náplň 2: Vyšleháme šlehačku spolu se ztužovačem a vanilkovým cukrem a rozetřeme na sušenky. Na vrch poklademe poslední vrstvu sušenek a polijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme podle vlastní fantazie :-) Takto nám vzniknou čtyři vrstvy sušenek, klidně můžete ubrat a udělat méně vrstev. Koláček necháme vychladit minimálně na 4 hodiny, aby sušenky změkly.
  6. Na 18 kousků tohoto koláčku jsem použila 3 a 1/2 balíčku bebe sušenek, ale nahradit je můžete i jinými máslovými sušenkami, proto v rozpisu uvádím množství v gramech. Podobně i pudink, pokud máte rádi čokoládový, jahodový, banánový, klidně ho zaměňte :-)

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Diabambulka