NejRecept.cz Dezerty Muffiny a Cupcakes Nepečené třešňové cupcakes
Nepečené třešňové cupcakes
Recept Nepečené třešňové cupcakes
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: LENULKA

Něco na styl nepečeného cheesecaku. Rada zkouším nové recepty, ať už pečené či nepečené a ráda také vařím. A nejraději mám to, když každému chutná a vidím na nich, že by si rádi dali i druhé kolo, jako při těchto nepečených koláčcích. Tentokrát jsem použila třešně, ale dělávám i s jiným ovocem. Těším se už, když budu mít doma domácí čerstvé ovoce, tehdy jsou tyto koláčky nejchutnější, ale ani z kupovaného ovoce nejsou vůbec špatné. Autor: Lenulka

LENULKA    ·   29.3.2017

Nepečené třešňové cupcakes

Něco na styl nepečeného cheesecaku. Rada zkouším nové recepty, ať už pečené či nepečené a ráda také vařím. A nejraději mám to, když každému chutná a vidím na nich, že by si rádi dali i druhé kolo, jako při těchto nepečených koláčcích. Tentokrát jsem použila třešně, ale dělávám i s jiným ovocem. Těším se už, když budu mít doma domácí čerstvé ovoce, tehdy jsou tyto koláčky nejchutnější, ale ani z kupovaného ovoce nejsou vůbec špatné. Autor: Lenulka

Suroviny

Korpus :

200 g
máslových sušenek
100 g
másla
70 g
drcených mandlí

Náplň :

300 ml
smetany ke šlehání - 33 %
300 g
krémového sýra
100 g
moučkového cukru
4 plátky
čiré želatiny
1 ks
kůra z citronu

Třešňová omáčka :

100 g
vypeckovaných třešní
30 g
cukru krupice
1 lžička
bramborového škrobu
třešně na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sušenky dáme do pytlíku a válečkem na těsto rozdrtíme. Smícháme se změklým máslem a drcenými mandlemi. Vzniklou hmotu vtlačíme do košíčků na muffiny.
  2. V misce namočíme na pár minut želatinu. Přelejeme ji do hrnce, přivedeme k varu a sundáme z plamene. Přidáme smetanu a důkladně promícháme.Necháme mírně vychladnout.
  3. Prosátý moučkový cukr vyšleháme se smetanovým sýrem a citronovou kůrou dohladka. Obě směsi spojíme a plníme jí připravené košíčky, které necháme alespoň 6 hodin pod fólií odpočívat v lednici, nejlépe však přes noc.
  4. Na ozdobu si připravíme třešňovou omáčku tak, že zahřejeme třešně společně s cukrem a necháme probublávat tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí a třešně mírně nezměknou. Vzniklou omáčku zahustíme přidáním bramborového škrobu smíchaného s vodou.Necháme vychladnout.
  5. Povrch cupcakes zdobíme třešňovou omáčkou a čerstvými třešněmi.
  6. S tímto receptem jsem se před časem zúčastnila soutěže.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář