NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Nepečené tvarohové sklenice s jahodami. Nejrychlejší dezert pro návštěvu se kterým zaručeně zabodujete.
Nepečené tvarohové sklenice s jahodami. Nejrychlejší dezert pro návštěvu se kterým zaručeně zabodujete.
Recept Nepečené tvarohové sklenice s jahodami. Nejrychlejší dezert pro návštěvu se kterým zaručeně zabodujete.
Foto: Lacusin

Sladké, lahodné a snadné na přípravu. V období, kdy je dostupné čerstvé ovoce, si můžeme vychutnat jahody v plné své chuti a kvalitě. Využijte sezónní nabídky a připravte si sladkou pochoutku ze svěžích jahod. Tvarohové dezerty jsou mezi lidmi velmi oblíbené, tak neváhejte a sestavte si chutný nepečený pohár s ovocem a sušenkami právě teď, kdy je sezóna na vrcholu.

Lacusin Lacusin    ·   29.4.2024

Nepečené tvarohové sklenice s jahodami. Nejrychlejší dezert pro návštěvu se kterým zaručeně zabodujete.

Sladké, lahodné a snadné na přípravu. V období, kdy je dostupné čerstvé ovoce, si můžeme vychutnat jahody v plné své chuti a kvalitě. Využijte sezónní nabídky a připravte si sladkou pochoutku ze svěžích jahod. Tvarohové dezerty jsou mezi lidmi velmi oblíbené, tak neváhejte a sestavte si chutný nepečený pohár s ovocem a sušenkami právě teď, kdy je sezóna na vrcholu.

30 min
Čas přípravy
Suroviny
500 g
jahody
100 g
máslové sušenky
2 lžíce
rozpuštěné máslo
350 g
tvaroh
125 ml
zakysaná smetana
100 g
moučkový cukr
250 ml
smetana ke šlehání
na ozdobu
lístky máty
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
  1. Nejprve si přichystáme sklenice, do kterých budeme vrstvit jednotlivé vrstvy.
  2. Do misky nadrobíme sušenky, přilijeme dvě lžíce rozpuštěného másla a vše dobře promícháme.
  3. Jahody důkladně opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousíčky.
  4. V jiné misce pomocí mixéru vyšleháme tvaroh, cukr, zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání do hladka.
  5. Až budeme mít všechny ingredience připravené, můžeme začít vrstvit. Na dno sklenice dáme vrstvu sušenkové směsi, následuje vrstva tvarohového krému, pak kousky jahod, znovu sušenky, další vrstva tvarohu a jahody. Na závěr sklenici ozdobíme podle své fantazie.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář