Nepečené tvarohové sklenice s jahodami

Sladké, chutné a nenáročné na přípravu. Ovoce během zimních měsících není to co v létě, ale tak sem tam si třeba dopřát i vitamíny z obchodu. Pokud jste v létě mysleli i na zimu a zamrazili jste si ovoce na horší časy, nyní je ten správný čas vytáhnout zásoby a připravit si sladkou dobrotu. Tvarohové dezerty se rátají mezi ty oblíbené, tak si připravte i vy nepečený pohár s ovocem a sušenkami. Autor: Lacusin

Recept Nepečené tvarohové sklenice s jahodami

Suroviny

500 gjahody
100 gmáslové sušenky
2 PLrozpuštěné máslo
350 gtvaroh
125 mlzakysaná smetana
100 gmoučkový cukr
250 mlsmetana ke šlehání
lístky máty na ozdobu

Postup přípravy

  1. Připravíme si sklenice, do kterých budeme plnit jednotlivé vrstvy.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. V misce rozdrtíme sušenky, přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a promícháme.
  3. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. V další misce utřeme mixérem tvaroh, cukr, zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání.
  5. Pokud máme vše připraveno, můžeme vrstvit. Na dno sklenice navrstvíme sušenkovou hmotu, dále tvarohovou, jahody, sušenky, tvaroh, jahody a vrch ozdobíme podle vlastní fantazie, například použijeme lístky máty.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky