NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Šuhajdy Nepečené vánoční falešné šuhajdy, které jsou neskutečně dobré.
Nepečené vánoční falešné šuhajdy, které jsou neskutečně dobré.
Recept Nepečené vánoční falešné šuhajdy, které jsou neskutečně dobré.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Pokud jste někdy hledali ideální dezert, který by byl jednoduchý k přípravě, chutný a navíc by vyhovoval i těm, kteří trpí na ořechovou alergii, falešné šuhajdy jsou tím pravým řešením. Tato lahodná pochoutka se připravuje bez ořechů, což znamená, že mohou být konzumovány i lidmi s alergií na ořechy, aniž by jim byla upřena radost z výborného dezertu. Falešné šuhajdy mají vše, co byste od klasického cukroví očekávali - krásnou texturu, bohatou chutí a sladkou vůni, která zpříjemní vaši kávu nebo čaj. Co je však na nich zvláštní, je absence ořechů, což je výhodou pro všechny, kteří se musí vyhýbat těmto potravinám. Mnoho tradičních receptů na dezerty obsahuje ořechy, a tak může být obtížné najít alternativu, která jim v chuti a kvalitě konkuruje. Falešné šuhajdy však ukazují, že to jde.

NejLucka NejLucka    ·   27.10.2023

Nepečené vánoční falešné šuhajdy, které jsou neskutečně dobré.

Pokud jste někdy hledali ideální dezert, který by byl jednoduchý k přípravě, chutný a navíc by vyhovoval i těm, kteří trpí na ořechovou alergii, falešné šuhajdy jsou tím pravým řešením. Tato lahodná pochoutka se připravuje bez ořechů, což znamená, že mohou být konzumovány i lidmi s alergií na ořechy, aniž by jim byla upřena radost z výborného dezertu. Falešné šuhajdy mají vše, co byste od klasického cukroví očekávali - krásnou texturu, bohatou chutí a sladkou vůni, která zpříjemní vaši kávu nebo čaj. Co je však na nich zvláštní, je absence ořechů, což je výhodou pro všechny, kteří se musí vyhýbat těmto potravinám. Mnoho tradičních receptů na dezerty obsahuje ořechy, a tak může být obtížné najít alternativu, která jim v chuti a kvalitě konkuruje. Falešné šuhajdy však ukazují, že to jde.

20 min
Čas přípravy
Suroviny
1 ks
tuk ztužený - CERA
1 ks
pudink BB
1 bal.
bonbóny želé s cukrovým posypem
250 g
cukr moučkový
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
  1. Připravíme si papírové košíčky a následně nakrájíme želé bonbóny.
  2. Na rozpáleném hrnci nad párou necháme ztužený tuk roztéct. Poté přidáme moučkový cukr a pečlivě promícháme metličkou, aby se obě složky dobře spojily.
  3. Následně přidáme pudink (BB pudink) a opět pečlivě promícháme, abychom zajistili, že nedochází k vytváření hrudek.
  4. Lžící si nabíráme směs a plníme s ní připravené papírové košíčky. Do každého košíčku můžeme přidat nakrájené želé bonbóny. Nakonec polevou překryjeme vrchní část košíčků. Můžeme je dle svého vkusu ozdobit a necháme je zchladnout. Poté si můžeme pochutnat! Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty