NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nepečené cukroví Nepečení indiánci s křupavou čokoládou. Rychlý vánoční dezert hotový do 30 minut.
Nepečení indiánci s křupavou čokoládou. Rychlý vánoční dezert hotový do 30 minut.
Recept Nepečení indiánci s křupavou čokoládou. Rychlý vánoční dezert hotový do 30 minut.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Nepečené vánoční cukroví je u nás to nejoblíbenější. Mám ho připravené téměř okamžitě, takže ho mohu udělat i pár dní před Vánoci. Mezi klasiku, která se na našem slavnostním stole objevuje každý rok, patří i neodolatelní indiánci s Vitacitem. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   14.11.2024

Nepečení indiánci s křupavou čokoládou. Rychlý vánoční dezert hotový do 30 minut.

Nepečené vánoční cukroví je u nás to nejoblíbenější. Mám ho připravené téměř okamžitě, takže ho mohu udělat i pár dní před Vánoci. Mezi klasiku, která se na našem slavnostním stole objevuje každý rok, patří i neodolatelní indiánci s Vitacitem. Autor: Jana Jančíková

30 min
Čas přípravy
Suroviny

Indiánci

5 ks
bílky
200 g
krystalový cukr
1 ks
jahodový Vitacit
podle potřeby
piškoty

Poleva

podle potřeby
čokoláda
podle potřeby
tuk
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy

Indiánci nejen skvěle chutnají, ale také tak vypadají. To je jeden z důvodů, proč jsou mým oblíbeným nepečeným cukrovím. Pokud byste si je letos chtěli připravit i vy, inspirujte se mým receptem, který se vám vždy povede.

  1. Bílky začneme šlehat s cukrem.
  2. Když je cukr alespoň trochu zapracovaný, přidáme Vitacit a šleháme přibližně 15 minut na nejvyšší otáčky.
  3. Ušlehaný sníh vložíme do cukrářského sáčku a ozdobíme jím připravené piškoty. Hotové cukroví dáme do ledničky na přibližně 2 hodiny.
  4. Každého indiánka po ztuhnutí chytneme za piškot a celého ho namočíme špičkou dolů do čokolády, kterou jsme rozpustili s tukem. Tuku však dáme jen trochu, aby byla čokoláda hustší a krém příliš neprosvítal.

Vánoční indiánci jsou opravdu chutným dezertem. Vitacit jim dodává příjemnou kyselost, přičemž čokoláda je dokonale křupavá a spolu s krémem se rozplývá na jazyku. Z jedné dávky uděláte 20 velkých indiánků.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář