NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Nepečený ananasovo - kokosový dort
Nepečený ananasovo - kokosový dort
Recept Nepečený ananasovo - kokosový dort
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Včerejší oslava dopadla na výbornou a to i díky sladkým dobrotám, které jsem připravila. Jedna z těchto sladkých dobrot byla i tato ananasová pochoutka. Bez pečení a přece chutná. Ananas se samozřejmě dá zaměnit i za jiné ovoce. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   18.3.2019

Nepečený ananasovo - kokosový dort

Včerejší oslava dopadla na výbornou a to i díky sladkým dobrotám, které jsem připravila. Jedna z těchto sladkých dobrot byla i tato ananasová pochoutka. Bez pečení a přece chutná. Ananas se samozřejmě dá zaměnit i za jiné ovoce. Autor: Petra

55 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Korpus:

150 g
máslových sušenek (já použila BeBe sušenky)
100 g
mletých mandlí
100 g
másla

Náplň:

2 plechovky
ananasových koleček
1 sáček
želatiny (20 g)
400 g
tvarohu
100 g
cukr moučka
200 ml
krémového kokosového mléka
3 lžíce
kokosového sirupu
5 lžic
citrónové šťávy
400 ml
smetany ke šlehání

Vrchní vrstva:

1 ks
žluté extra silné želé
ananasová šťáva z druhé plechovky
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
  1. Sušenky rozdrobíme a dáme je do mísy, přidáme rozpuštěné máslo, mleté mandle a vše smícháme. Dno dortové formy o průměru 26 cm vymažeme, přendáme do ní sušenkovou hmotu a upěchujeme hmotu lžící tak, abychom vytvořili korpus. Dáme do lednice vychladnout.
  2. Ananas necháme odkapat, šťávu z jedné plechovky zachytíme a necháme v ní nabobtnat želatinu (šťávu z druhé plechovky použijeme na přípravu žlutého želé). Několik koleček ananasu rozpůlíme a dáme je po obvodu dortové formy. Zbytek ananasu nakrájíme na kousky a část si jich necháme na ozdobu.
  3. Tvaroh, cukr, kokosové mléko, sirup a citrónovou šťávu dáme do mísy a vyšleháme do hladka. Nabobtnalou želatinu zahřejeme (nesmí se vařit) a rozpustíme. Trochu tvarohové hmoty vmícháme do rozpuštěné želatiny a pak přimícháme do zbylé tvarohové hmoty. Pak opatrně vmícháme kousky ananasu. Smetanu vyšleháme do tuha a obě hmoty spojíme. Rozetřeme na korpus a necháme v lednici vychladit alespoň 6 hodin, nejlépe přes noc.
  4. Ananasovou šťávu doplníme vodou, abychom měli 500 ml vody a dále postupujeme dle návodu na sáčku. Zchladlé želé nalijeme na kokosovou hmotu a necháme v lednici ztuhnout. Dort můžeme nechat už jen tak. Já jsem ještě dozdobila pusinkami ze šlehačky, ty jsem posypala čokoládovou rýží a dala kousek ananasu.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář