Nepečený borůvkový dortík

Recept Nepečený borůvkový dortík

Přidal: , 8.9.2016

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty, Podle ovoce, Borůvky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Měli jsme návštěvu ze Slovenska, tak jsem chtěla připravit něco rychlé, pěkné a samozřejmě i chutné. A přesně takovou dobrotou je tento nepečený borůvkový dort. Autor: Adkas

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 8.9.2016

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty, Podle ovoce, Borůvky

Čas přípravy:

SUROVINY

Základ:

200 gsušenky
85 ghořká čokoláda
80 gmáslo

Borůvková vrstva:

350 gborůvky
120 gkr. cukr
500 gjemný tvaroh
500 gřecký bílý jogurt
250 mlsmetana ke šlehání
36 gprášková želatina

Na ozdobu:

250 mlsmetana ke šlehání
3 PLmoučkový cukr
borůvky
mátové lístky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 24 cm. Dno vyložíme pečícím papírem.
  2. Sušenky rozdrtíme na jemný prášek, přidáme rozpuštěnou čokoládu a rozpuštěné máslo. Promícháme a tuto masu namačkáme na dno dortové formy a odložíme do chladničky ztuhnout.
  3. Jogurt a tvaroh smícháme spolu a dáme stranou.
  4. Želatinu zalijeme 5 PL vody. Necháme nabobtnat. Borůvky zasypeme cukrem a na mírném ohni za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Jemně borůvky rozmačkáme vařečkou a odstavíme z ohně. Borůvky přelijeme do vyšší nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme. Propasírujeme přes hustší síto.
  5. Želatinu za stálého míchání zahřejeme, dokud se pěkně rozpustí, ale dáváme pozor, aby nezačala vřít - tehdy ztratí své schopnosti.
  6. Ze stále teplých, propasírovaných borůvek přidáme asi 4 PL do rozpuštěné želatiny, promícháme a vše vlijeme zpět do nádoby s propasírovanými borůvkami. Necháme ochladit, ale dáváme pozor, aby nezačala tuhnout.
  7. Borůvkové pyré přidáme do jogurtu smíchaného s tvarohem. Vše spolu promícháme, aby se želatina dostala rovnoměrně do celé masy. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku. Vše spolu promícháme a vylijeme na sušenkový základ. Dáme do lednice ztuhnout, nejlépe na celou noc.
  8. Před podáváním ozdobíme šlehačkou s cukrem a ozdobíme borůvkami a lístky máty.

Můj blog: Adkas-tastyfood

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit