Nepečený dort s krémem z kondenzovaného mléka s jahodami a šlehačkou

Recept Nepečený dort s krémem z kondenzovaného mléka s jahodami a šlehačkou
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Krém z kondenzovaného mléka jsem dělala poprvé a nadchl mě, je to bomba! Zařazuji mezi oblíbené! Nebíčko v tlamičce! Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Korpus (forma o průměru 20 cm):

200 gmáslových sušenek
50 gmásla

Krém:

1 ksneslazené kondenzované mléko (400 g)
3 ksžloutky
2 PLcukru krupice
2 PLškrobu
3 PLmléka
1 PLmásla
špetkasoli

Na dokončení:

200 gčerstvých jahod
250 mlsmetany ke šlehání
kokos na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s povoleným máslem.
  2. Sušenkovou hmotou vyložíme formu a vytvoříme mírné okraje. Dáme ztuhnout do lednice.
  3. Do hrnce s nepřilnavým dnem vlijeme kondenzované mléko, žloutky a cukr. V mléce rozmícháme škrob a přilijeme do hrnce. Pomalu přivedeme k varu a stále mícháme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a vmícháme špetku soli a máslo.
  4. Ještě teplé nalijeme na korpus a dáme ztuhnout do lednice.
  5. Pokrájené jahody rozprostřeme na krém a potřeme ušlehanou šlehačkou. Posypeme kokosem a opět dáme ztuhnout do lednice.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
13.12.2019, NejLucka (administrátor) odpovědět00

Dobrý den, bez škrobu to držet nebude. Klidně můžete použít i kukuřičný :)

12.12.2019, Miii odpovědět00

Dobrý den. Je prosím možné vytvořit náplň bez škrobu? Bude držet i tak? Pokud ne,tak můžu použít kukuřičný? Děkuji za radu. Se škrobem nemám ještě zkušenosti.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit