NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Nepečený dort s krémem z kondenzovaného mléka s jahodami a šlehačkou
Nepečený dort s krémem z kondenzovaného mléka s jahodami a šlehačkou
Recept Nepečený dort s krémem z kondenzovaného mléka s jahodami a šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   18.3.2016

Nepečený dort s krémem z kondenzovaného mléka s jahodami a šlehačkou

Krém z kondenzovaného mléka jsem dělala poprvé a nadchl mě, je to bomba! Zařazuji mezi oblíbené! Nebíčko v tlamičce! Autor: Lacusin

NEJLEPŠÍ RECEPTY

Suroviny

Korpus (forma o průměru 20 cm):

200 g
máslových sušenek
50 g
másla

Krém:

1 ks
neslazené kondenzované mléko (400 g)
3 ks
žloutky
2 PL
cukru krupice
2 PL
škrobu
3 PL
mléka
1 PL
másla
špetka
soli

Na dokončení:

200 g
čerstvých jahod
250 ml
smetany ke šlehání
kokos na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s povoleným máslem.
  2. Sušenkovou hmotou vyložíme formu a vytvoříme mírné okraje. Dáme ztuhnout do lednice.
  3. Do hrnce s nepřilnavým dnem vlijeme kondenzované mléko, žloutky a cukr. V mléce rozmícháme škrob a přilijeme do hrnce. Pomalu přivedeme k varu a stále mícháme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a vmícháme špetku soli a máslo.
  4. Ještě teplé nalijeme na korpus a dáme ztuhnout do lednice.
  5. Pokrájené jahody rozprostřeme na krém a potřeme ušlehanou šlehačkou. Posypeme kokosem a opět dáme ztuhnout do lednice.

Video ochutnávky

Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte

Sbírky receptů

Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě

Více sbírek
Komentáře k receptu
Miii    ·   12.8.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, vydrží šlehačka tuhá bez ztuzovace? Chystám den předem na narozeniny..

NejLucka NejLucka    ·   17.8.2020   ·   Odpovědět   ·  

jooo :)

Miii    ·   29.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, kdo jste tento dort zkoušeli, můžete mi prosím poradit,jestli je chutnější udělaný den předem nebo v den,kdy se má konzumovat?

NejLucka NejLucka    ·   2.1.2020   ·   Odpovědět   ·  

Den předem Vám nevydrží, protože ho sníte. :) :) :)

NejLucka NejLucka    ·   13.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, bez škrobu to držet nebude. Klidně můžete použít i kukuřičný :)

Miii    ·   12.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den. Je prosím možné vytvořit náplň bez škrobu? Bude držet i tak? Pokud ne,tak můžu použít kukuřičný? Děkuji za radu. Se škrobem nemám ještě zkušenosti.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Nejnovější recepty

Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu

Více receptů