NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Nepečený dort s krémem z kondenzovaného mléka s jahodami a šlehačkou
Nepečený dort s krémem z kondenzovaného mléka s jahodami a šlehačkou
Recept Nepečený dort s krémem z kondenzovaného mléka s jahodami a šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   18.3.2016

Nepečený dort s krémem z kondenzovaného mléka s jahodami a šlehačkou

Krém z kondenzovaného mléka jsem dělala poprvé a nadchl mě, je to bomba! Zařazuji mezi oblíbené! Nebíčko v tlamičce! Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Korpus (forma o průměru 20 cm):

200 g
máslových sušenek
50 g
másla

Krém:

1 ks
neslazené kondenzované mléko (400 g)
3 ks
žloutky
2 PL
cukru krupice
2 PL
škrobu
3 PL
mléka
1 PL
másla
špetka
soli

Na dokončení:

200 g
čerstvých jahod
250 ml
smetany ke šlehání
kokos na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s povoleným máslem.
  2. Sušenkovou hmotou vyložíme formu a vytvoříme mírné okraje. Dáme ztuhnout do lednice.
  3. Do hrnce s nepřilnavým dnem vlijeme kondenzované mléko, žloutky a cukr. V mléce rozmícháme škrob a přilijeme do hrnce. Pomalu přivedeme k varu a stále mícháme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a vmícháme špetku soli a máslo.
  4. Ještě teplé nalijeme na korpus a dáme ztuhnout do lednice.
  5. Pokrájené jahody rozprostřeme na krém a potřeme ušlehanou šlehačkou. Posypeme kokosem a opět dáme ztuhnout do lednice.
Komentáře k receptu
Miii    ·   12.8.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, vydrží šlehačka tuhá bez ztuzovace? Chystám den předem na narozeniny..

NejLucka NejLucka    ·   17.8.2020   ·   Odpovědět   ·  

jooo :)

Miii    ·   29.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, kdo jste tento dort zkoušeli, můžete mi prosím poradit,jestli je chutnější udělaný den předem nebo v den,kdy se má konzumovat?

NejLucka NejLucka    ·   2.1.2020   ·   Odpovědět   ·  

Den předem Vám nevydrží, protože ho sníte. :) :) :)

NejLucka NejLucka    ·   13.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, bez škrobu to držet nebude. Klidně můžete použít i kukuřičný :)

Miii    ·   12.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den. Je prosím možné vytvořit náplň bez škrobu? Bude držet i tak? Pokud ne,tak můžu použít kukuřičný? Děkuji za radu. Se škrobem nemám ještě zkušenosti.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář