Nepečený dortík s třešněmi a piškoty

Svěží nepečený koláček, který si jednoduše a rychle připravíte k nedělnímu obědu a kávičce.

Recept Nepečený dortík s třešněmi a piškoty

Suroviny

Budeme potřebovat:
700 mlkompotované třešně
1 kscelá skořice
1 lžícecitronová šťáva
2 ksvanilkový cukr
1 bal.pudinkový prášek malinový
2 kszakysaná smetana pochoutková
1 ksželetína na nádivku
300 mlmléka
1 lžícekr. cukr
1 bal.pudinkový prášek vanilkový
2 lžícerum
1 kssmetana ke šlehání
1 ksztužovač šlehačky
240 gkulaté piškoty
džem
kokos na vysypání formy

Postup přípravy

  1. Dortovou formu polijeme vodou a vysypeme kokosem. Přecedíme třešňový kompot. Na dno dortové formy poklademe piškoty, které namáčíme ve šťávě z třešňového kompotu. Třešně zbavíme pecek a poklademe na piškoty.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Natřeme třešňovou nádivkou. Do středu dortu pokládáme piškoty, které si slepíme džemem nebo povidly. Pokapeme je třešňovou šťávou, rumem a zalijeme vanilkovou nádivkou. Dáme ztuhnout na pár hodin do chladničky.
  3. Třešňová náplň: (Nejdříve si připravíme podle návodu potravinářskou želatinu, protože musí cca 10 minut nabobnať). 200 ml kompotové šťávy zahřejeme spolu s 1 celou skořicí, 1 lžíci citronové šťávy, 1/2 bal. vanilkového cukru. Ve zbývající kompotové šťávě (100 ml) si rozmícháme malinový pudinkový prášek a vmícháme do zahřáté kompotové šťávy dokud nám celá směs nezhoustne a dáme chladit. /Na vrch můžeme přiložit kousek fólie, aby se nám nevytvořila slupka při chladnutí/. Do vychladlého krému přimícháme 2 bal. smetany a 1/2 už připravené potravinářské želatiny.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Vanilková nádivka: 200 ml mléka zahřejeme spolu s 1 lžíci cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru. V zbylém mléce (100 ml) si rozmícháme vanilkový pudinkový prášek a vmícháme do zahřátého mléka dokud nám celá směs nezhoustne a dáme chladit. /Opět na vrch můžeme přiložit kousek fólie, aby se nám nevytvořila slupka při chladnutí/. Do vychladlého krému přimícháme vyšlehanou šlehačku, do které jsme přimíchali ztužovač šlehačky a 1/2 už připravené potravinářské želatiny.
  5. Hotový dortík posypeme kakaem nebo ho můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.Tip: Jahodový džem bez chemie

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé 
pekařky - Diabambulka