NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Nepečený jablečný dort s piškoty a nadýchaným smetanovo-tvarohovým krémem.
Nepečený jablečný dort s piškoty a nadýchaným smetanovo-tvarohovým krémem.
Recept Nepečený jablečný dort s piškoty a nadýchaným smetanovo-tvarohovým krémem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Svěží dort, který je výborný na oslavy i svátky. Jeho příprava je rychlá a zvládne ji i začátečník. Způsob, jakým ho ozdobíte, je čistě na vás. Já jsem měla o něco více času, proto jsem si se zdobením mírně vyhrála. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   5.4.2025

Nepečený jablečný dort s piškoty a nadýchaným smetanovo-tvarohovým krémem.

Svěží dort, který je výborný na oslavy i svátky. Jeho příprava je rychlá a zvládne ji i začátečník. Způsob, jakým ho ozdobíte, je čistě na vás. Já jsem měla o něco více času, proto jsem si se zdobením mírně vyhrála. Autor: Jana Jančíková

40 min
Čas přípravy
Suroviny

Dort:

1 kg
jablka
podle chuti
krupicový cukr
podle potřeby
citrónová šťáva
podle potřeby
piškoty
podle chuti
skořice
podle chuti
hřebíček
2 ks
vanilkový pudink (prášek)
600 ml
voda
podle chuti
rum

Smetanový krém:

1 ks
33 % smetana ke šlehání
podle chuti
cukr moučka
1 ks
ztužovač
1 ks
tvaroh ve vaničce
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy

Jablečný dort je svěží a v kombinaci se šlehačkou neodolatelný. V ústech se doslova rozplývá. Základ tvoří piškoty, které po pár hodinách příjemně změknou. Dezert se tak velmi jednoduše krájí i konzumuje.

  1. Jablka očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce.
  2. Do hrnce přilijeme 200 ml vody, přidáme cukr, citrónovou šťávu, skořici, hřebíček (nemusí být) a povaříme. Když jablka změknou, rozmačkáme je a necháme je ještě povařit.
  3. Jablečnou směs zahustíme vanilkovým pudinkem, který jsme rozmíchali ve 400 ml vody. Krátce povaříme, stáhneme z ohně a ochutíme rumem.
  4. Dortovou formu o průměru 24 cm vypláchneme vodou. Na dno navrstvíme piškoty, poté část jablečné směsi – tento postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechna jablka. Hotový dort vložíme do ledničky na 1 až 2 hodiny, aby ztuhl.
  5. Ztuhlý dort ozdobíme smetanovým krémem, který jsme připravili vyšleháním smetany s moučkovým cukrem, ztužovačem a tvarohem.

Povrch dortu můžete ozdobit podle svých představ. Já jsem ho posypala skořicí. Vhodné jsou však i plátky jablek nebo jiné čerstvé ovoce. Máte chuť na jiný nepečený dort? Vyzkoušejte například tento s jahodami a želatinou, který si vás získá svou svěžestí.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář