NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Nepečený jahodový dezert s lehkým jogurtovým krémem.
Nepečený jahodový dezert s lehkým jogurtovým krémem.
Recept Nepečený jahodový dezert s lehkým jogurtovým krémem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Jednoduchý nepečený dezert s jogurtovým krémem je skvělou volbou pro milovníky jahod. Doporučuji příště přidat trochu více másla do sušenkové vrstvy, aby lépe ztuhla. Některé kousky se sice rozpadaly, ale na chuti to neubralo. Doporučuji použít dvojnásobné množství másla.

Lacusin Lacusin    ·   27.6.2024

Nepečený jahodový dezert s lehkým jogurtovým krémem.

Jednoduchý nepečený dezert s jogurtovým krémem je skvělou volbou pro milovníky jahod. Doporučuji příště přidat trochu více másla do sušenkové vrstvy, aby lépe ztuhla. Některé kousky se sice rozpadaly, ale na chuti to neubralo. Doporučuji použít dvojnásobné množství másla.

30 min
Čas přípravy
Suroviny

Sušenková vrstva:

250 g
kakaové sušenky
90 ml
máslo

Krém:

800 g
bílý jogurt
50 g
med
1 lžíce
citronová kůra
9 g
želatina

Jahodová vrstva:

400 g (použila jsem mražené)
jahody
100 ml
voda
50 g
cukr
20 g
škrob
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
  1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem.
  2. Polovinu sušenkové směsi rovnoměrně rozprostřeme do formy o rozměrech 15 x 15 cm.
  3. Do jogurtu přimícháme med a citronovou kůru. Přidáme želatinu, necháme ji 10 minut nabobtnat, a potom ji pomalu rozpustíme v mikrovlnné troubě. Polovinu krému nalijeme na první vrstvu sušenkové směsi.
  4. Necháme chvíli ztuhnout v lednici. Poté posypeme zbytkem sušenkové směsi a zalijeme zbytkem krému. Nakonec dáme dezert ztuhnout do lednice.
  5. Jahody vložíme do kastrůlku, přidáme vodu, cukr a škrob. Promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne.
  6. Dezert přelijeme připravenými jahodami a necháme do druhého dne ztuhnout v lednici.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář