NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Recept Nepečený jahodový dort
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
adkas    ·   7.3.2016

Nepečený jahodový dort

Miluji tyto nepečené dezerty. Jeden z toho obrovského množství nepečených sladkostí je i tento jahodový dort. Příprava je rychlá a výsledek fenomenální. Autor: adkas

Suroviny

Základ:

120 g
máslové sušenky
40 g
rozpuštěné máslo

Tvarohová vrstva:

250 g
měkký tvaroh
250 g
bílý jogurt
1 lusk vanilka nebo 1 lžička vanilková esence
60 g
moučkový cukr
10 g
prášková želatina
40 ml
voda

Jahodová vrstva:

400 g
jahody
150 g
bílý jogurt
5 lžic
moučkový cukr
1 lžíce
citronová šťáva
16 g
prášková želatina
60 ml
voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Pokud se rozhodnete připravit tento skvělý dort, připravte předem všechny suroviny, aby měli stejnou teplotu.
  2. Nejdříve připravíme základ. Máslo rozpustíme a odložíme stranou. Sušenky umeleme nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme vychladlé rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Vzniklý základ natllačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dobře utlačíme lžící nebo sklenicí s rovným dnem. Odložíme do lednice na minimálně půl hodinu.
  3. Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme ji nabobtnat cca 10 minut. Pak ji zahřejeme, dokud se nerozpustí a je tekutá - odstavíme a necháme mírně vychladnout. Tvaroh rozmixujeme na jemno, jogurt smícháme s cukrem, přidáme vnitřek vanilkového lusku nebo lžičku vanilkové esence a přidáme k tvarohu. Promícháme. 2 lžíce této masy přidáme k želatině, promícháme a želatinovou hmotu přidáme k celé tvarohové hmotě. Promícháme a navrstvíme na keksíkový základ. Zarovnáme a odložíme do chladničky ztuhnout.
  4. Omyté jahody očistíme a rozmixujeme na pyré. Přidáme citronovou šťávu a moučkový cukr. Želatinu zalijeme vodou a necháme ji nabobtnat cca 10 minut. Pak ji zahřejeme, dokud se nerozpustí. Do jahodového pyré zamícháme jogurt a asi 2 lžíce přidáme k želatině. Promícháme a celou želatinu přidáme k jahodové mase a promícháme. Navrstvíme na tvarohovou hmotu a pěkně uhladíme. Znovu odložíme do lednice, nejlépe na celou noc a pak už jen ozdobíme podle vlastní fantazie.

Můj blog: Adkas-tastyfood

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář