Nepečený jahodový dort

Miluji tyto nepečené dezerty. Jeden z toho obrovského množství nepečených sladkostí je i tento jahodový dort. Příprava je rychlá a výsledek fenomenální. Autor: adkas

Recept Nepečený jahodový dort

Suroviny

Základ:
120 gmáslové sušenky
40 grozpuštěné máslo
Tvarohová vrstva:
250 gměkký tvaroh
250 gbílý jogurt
1 lusk vanilka nebo 1 lžička vanilková esence
60 gmoučkový cukr
10 gprášková želatina
40 mlvoda
Jahodová vrstva:
400 gjahody
150 gbílý jogurt
5 lžicmoučkový cukr
1 lžícecitronová šťáva
16 gprášková želatina
60 mlvoda

Postup přípravy

  1. Pokud se rozhodnete připravit tento skvělý dort, připravte předem všechny suroviny, aby měli stejnou teplotu.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Nejdříve připravíme základ. Máslo rozpustíme a odložíme stranou. Sušenky umeleme nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme vychladlé rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Vzniklý základ natllačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dobře utlačíme lžící nebo sklenicí s rovným dnem. Odložíme do lednice na minimálně půl hodinu.
  3. Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme ji nabobtnat cca 10 minut. Pak ji zahřejeme, dokud se nerozpustí a je tekutá - odstavíme a necháme mírně vychladnout. Tvaroh rozmixujeme na jemno, jogurt smícháme s cukrem, přidáme vnitřek vanilkového lusku nebo lžičku vanilkové esence a přidáme k tvarohu. Promícháme. 2 lžíce této masy přidáme k želatině, promícháme a želatinovou hmotu přidáme k celé tvarohové hmotě. Promícháme a navrstvíme na keksíkový základ. Zarovnáme a odložíme do chladničky ztuhnout.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Omyté jahody očistíme a rozmixujeme na pyré. Přidáme citronovou šťávu a moučkový cukr. Želatinu zalijeme vodou a necháme ji nabobtnat cca 10 minut. Pak ji zahřejeme, dokud se nerozpustí. Do jahodového pyré zamícháme jogurt a asi 2 lžíce přidáme k želatině. Promícháme a celou želatinu přidáme k jahodové mase a promícháme. Navrstvíme na tvarohovou hmotu a pěkně uhladíme. Znovu odložíme do lednice, nejlépe na celou noc a pak už jen ozdobíme podle vlastní fantazie.

Můj blog: Adkas-tastyfood