NejRecept.cz Dorty Nepečený jahodový koláč
Nepečený jahodový koláč
Recept Nepečený jahodový koláč
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: _Nikoleta_

Sezóna jahod je v plném proudu. Tento jahodový koláč je skvělý, rychlý a svěží. Díky tomu, že je nepečený a příprava je jednoduchá, nemusíte během horkých dnů trávit spoustu času v kuchyni. Namísto toho si můžete vychutnat svěží a chutný dezert.

_Nikoleta_    ·   6.7.2022

Nepečený jahodový koláč

Sezóna jahod je v plném proudu. Tento jahodový koláč je skvělý, rychlý a svěží. Díky tomu, že je nepečený a příprava je jednoduchá, nemusíte během horkých dnů trávit spoustu času v kuchyni. Namísto toho si můžete vychutnat svěží a chutný dezert.

35 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ

150 g
sušenky bez cukru (zn. gulón), případně mohou být i jakékoli jiné sušenky

Jahodová vrstva

300 g
čerstvé jahody
1 bal.
jahodový pudink
30 g
jahodový protein (nebo sladidlo)
50 ml
voda

Smetanová vrstva

250 ml
smetana ke šlehání
1 bal.
ztužovač šlehačky
100 g
jemný tvaroh
1 bal.
vanilinový cukr

Navrch

40 g
čokoláda
2 lžičky
mléko
lyofilizované/ čerstvé jahody
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
  1. Na dno formy (průměr 20cm) rozložíme sušenky.
  2. Jahody rozmixujeme ponorným mixérem. Pudinkový prášek a protein rozmícháme ve vodě. Přidáme k jahodovému pyré a vaříme do zhoustnutí. Hotovou jahodovou směs naneseme na sušenky.
  3. Smetanu se ztužovačem vyšleháme. Tvaroh smícháme s cukrem a šlehačkou. Naneseme na jahodovou vrstvu.
  4. Navrch uložíme zbylé sušenky. Čokoládu s mlékem rozpustíme v mikrovlnce (30sek.). Promícháme a polijeme na povrch koláče. Na závěr můžeme ozdobit lyofilizovanými i čerstvými jahodami. Před podáváním koláč necháme ztuhnout v chladničce, ideálně přes noc.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty