Nepečený jahodový koláč

Recept Nepečený jahodový koláč
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Sezóna jahod je v plném proudu. Tento jahodový koláč je skvělý, rychlý a svěží. Díky tomu, že je nepečený a příprava je jednoduchá, nemusíte během horkých dnů trávit spoustu času v kuchyni. Namísto toho si můžete vychutnat svěží a chutný dezert.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:

SUROVINY

Základ

150 gsušenky bez cukru (zn. gulón), případně mohou být i jakékoli jiné sušenky

Jahodová vrstva

300 gčerstvé jahody
1 bal.jahodový pudink
30 gjahodový protein (nebo sladidlo)
50 ml voda

Smetanová vrstva

250 mlsmetana ke šlehání
1 bal. ztužovač šlehačky
100 gjemný tvaroh
1 bal.vanilinový cukr

Navrch

40 gčokoláda
2 lžičkymléko
lyofilizované/ čerstvé jahody

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na dno formy (průměr 20cm) rozložíme sušenky.
  2. Jahody rozmixujeme ponorným mixérem. Pudinkový prášek a protein rozmícháme ve vodě. Přidáme k jahodovému pyré a vaříme do zhoustnutí. Hotovou jahodovou směs naneseme na sušenky.
  3. Smetanu se ztužovačem vyšleháme. Tvaroh smícháme s cukrem a šlehačkou. Naneseme na jahodovou vrstvu.
  4. Navrch uložíme zbylé sušenky. Čokoládu s mlékem rozpustíme v mikrovlnce (30sek.). Promícháme a polijeme na povrch koláče. Na závěr můžeme ozdobit lyofilizovanými i čerstvými jahodami. Před podáváním koláč necháme ztuhnout v chladničce, ideálně přes noc.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit