Nepečený kokosový salám

Nepečené kokosové šílenství, kterému neodoláte. Na vrchu rozpuštěna čokoláda. Mňamka! Autor: Petra

Přidal:, 25.5.2015
Kategorie: Sváteční pečení, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty
Čas přípravy:
Recept Nepečený kokosový salám

Suroviny

Budeme potřebovat:
150 gsušenky
150 gkokos
50 gmáslo
200 gmoučkový cukr
100 mlmléko
120 ghořká čokoláda
50 gmáslo
2 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Sušenky v kuchyňském robotu rozmixujeme na jemný prášek. Přidáme cukr, kokos a rozpuštěné máslo. Promícháme a přidáváme mléko. Znovu celou hmotu vložíme do mixéru a mixujeme, pokud nedostaneme jednotnou hmotu.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  2. Hmotu vyjmeme a vytvarujeme salám. Zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na půl hodinu.
  3. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo, olej a spojíme.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  4. Salám vybereme, polijeme připravenou čokoládou a necháme ztuhnout. Nakrájíme na plátky a podáváme. Dobrou chuť!