NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Nepečený krémeš z Bebe sušenek
Nepečený krémeš z Bebe sušenek
Recept Nepečený krémeš z Bebe sušenek
Foto: Diabambulka

Vynikající a rychlý nepečený krémeš.

NejLucka NejLucka    ·   19.12.2014

Nepečený krémeš z Bebe sušenek

Vynikající a rychlý nepečený krémeš.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

SUROVINY NA 12 PORCÍ:

1 bal.
BeBe sušenky světlé
900 ml
mléka
2 ks
pudink vanilkový nebo zlatý klas
2 lžíce
hladká mouka
3 ks
žloutek
100 g
cukr
200 g
Hera
2 ks
smetana ke šlehání
1 ks
ztužovač šlehačky
1 ks
želatina - nemusí být
1 bal.
tmavá čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na plech si poklademe polovinu bebe sušenek a uvaříme si hustý krém.
  2. Vanilkový krém: 0,7 l mléka si zahřejeme, přidáme 0,2 l mléka, ve kterém jsme si smíchali 2 Zlaté klasy nebo pudinky, 2 lžíce mouky a 3 žloutky. Vše spolu uvaříme, přidáme cukr. Do krému vmícháme 200 g Hery a natřeme na bebe sušenky.
  3. Na vychladlý krém natřeme 2 vyšlehané šlehačky /do kterých jsme přidali ztužovač a cukr podle chuti/. Na šlehačku poklademe bebe sušenky a polijeme čokoládovou polevou. Necháme dobře vychladnout. Dobrou chuť!

* Tip: Pokud chcete mít krémeš jako z cukrárny a použijete například medové pláty nebo listové těsto je dobré dát do krému i do šlehačky trochu potravinářské želatiny. Stačí když v 1 dcl vody rozmícháte 2 čajové lžičky potravinářské želatiny, kterou vmícháte do krému nebo vyšlehané šlehačky. Teď jsem ji nepoužila ale mám to vyzkoušené a opravdu je to dobré. Kremeše jsou pak krásné, úhledné jako ze škatulky. 

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Diabambulka

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář