Nepečený krémový zákusek

Přidal: NejLucka, 16.1.2015
Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty, Podle ovoce, Třešně
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jednoduchý, jemný, chutný zákusek, který je nenáročný na přípravu. Nemusíme péct piškotu - jako náhradu použijeme BEBE sušenky.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 16.1.2015
Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Koláče, cukroví, Nepečené dezerty, Podle ovoce, Třešně
SUROVINY
Třešňová náplň:
500 gtřešně
12 lžickr. cukr
700 mlvoda
10 lžicdětská krupice
Žlutá vrstva:
7 lžickr. cukr
2 bal.vanilkový pudink
150 gmáslo
800 mlmléka
Dále budeme potřebovat:
500 mlsmetana ke šlehání
cukr podle chuti
čokoláda na posypání
1 bal.BEBE sušenky
- Sušenky si navrstvíme na plech.
- Připravíme si třešňovou náplň. Cukr si přidáme do vody, také třešně. Dáme na oheň a zahřejeme. Když máme hmotu teplou, postupně přidáváme krupici - stále mícháme a vaříme do zhoustnutí.
- Když máme hmotu hustší, odstavíme a ještě horkou nalijeme na sušenky. Necháme vychladnout.
- V mléce si rozpustíme cukr a přidáme pudinkové prášky. Uvaříme hustý krém. Máslo si vymícháme do pěny a postupně přidáváme vychladlý pudink. Navrstvíme na vychladlou třešňovou náplň a necháme v chladničce odstát cca 2 hodiny.
- Šlehačku si vyšleháme a navrstvíme ji na ztuhlý koláč. Ozdobíme strouhanou čokoládou. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Zdroj: Tortekolaci
KOMENTÁŘE K RECEPTU