NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Nepečený Lotus cheesecake s čokoládovou polevou
Nepečený Lotus cheesecake s čokoládovou polevou
Recept Nepečený Lotus cheesecake s čokoládovou polevou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   19.6.2024

Nepečený Lotus cheesecake s čokoládovou polevou

Tentokrát jsem připravila cheesecake z Lotus sušenek, který jsem si trochu upravila, a vyšla z toho opravdu skvělá sladká dobrota. Nepoužila jsem klasickou Lotus polevu, ale vrch jsem nakonec polila čokoládovou polevou. Základ však tvořily Lotus sušenky, které u nás doma moc chutnají. Autor: Zuzana Karvaiova

30 min
Čas přípravy
Suroviny

Základ:

250 g
lotus sušenky
120 g
máslo

Dále:

500 g
mascarpone
500 ml
smetana ke šlehání
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
moučkový cukr

Vrch:

100 g
čokoláda
1 lžíce
olej
4-5 lžíc
mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sušenky si umeleme v mixéru na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Vysypeme na dno formy, kde jsme dali pečící papír a zarovnáme.
  2. Mascarpone vyšleháme se 2 lžícemi moučkového cukru, zvlášť vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem a obě hmoty spojíme jen ručně. Můžete přimíchat ještě rozdrcené sušenky lotus, nemusíte.
  3. Celou hmotu navrstvíme na sušenkový základ a uhladíme.
  4. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou s olejem a mlékem. Dala jsem všechno spolu rozpustit do mikrovlnky na 30 vteřin.
  5. Odložíme do chladničky ztuhnout po celou noc. Pokrájíme a ozdobíme lotus sušenkami, šlehačkou nebo jak chcete.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář