NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Nepečený piškotový tunel s broskvemi
Nepečený piškotový tunel s broskvemi
Recept Nepečený piškotový tunel s broskvemi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Sice jsem do pečení naprostý blázen, ale nejsem sebevrah, takže trouba včera v těch vedrech prostě odpočívala. To ale v žádné případě neznamená, že by nám chyběla dobrůtka k odpolední kávě. A protože to měla být rychlovka, vypr... jsem se na nějaké převratné zdobení. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   17.6.2019

Nepečený piškotový tunel s broskvemi

Sice jsem do pečení naprostý blázen, ale nejsem sebevrah, takže trouba včera v těch vedrech prostě odpočívala. To ale v žádné případě neznamená, že by nám chyběla dobrůtka k odpolední kávě. A protože to měla být rychlovka, vypr... jsem se na nějaké převratné zdobení. Autor: Danka

45 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny
3 bal.
dlouhých cukrářských piškotů
1 plechovka
sterilovaných broskví
4 bal.
zakysané smetany (celkem 800g, kupuju alespoň 15%)
2 bal.
vanilkové cukry
dle chuti
moučkový cukr
100ml mléka
1 panák Amaretta (může být klidně i obyčejný rum)
kokos na posyp
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
  1. V misce vařečkou prošleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem.
  2. Formu na biskupský chlebíček si vyložíme potravinářskou fólií. Na dno uložíme vrstvu cukrářských piškotů, které máčíme ve směsi mléka a Amaretta. Potřeme trochou krému, poklademe scezeným a na menší kousky pokrájeným ovocem, opět potřeme krémem a poklademe další vrstvou namočených piškotů. Následuje opět vrstva krému, opět ovoce, krém a piškoty.
  3. Navrch natřeme slabou vrstvu krému, posypeme strouhaným kokosem a dáme do lednice nejlépe přes noc ztuhnout.
  4. Pak už stačí jen vyklopit, odstranit fólii a dozdobit podle chuti a fantazie. My máme jen takového "nahatého" krasavce.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty