Nepečený piškotový tunel s broskvemi

Přidal: Danula Vašíčková, 17.6.2019
Kategorie: Sladké dorty, Dorty, Zákusky, Dezerty, Nepečené dezerty, Broskve, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Sice jsem do pečení naprostý blázen, ale nejsem sebevrah, takže trouba včera v těch vedrech prostě odpočívala. To ale v žádné případě neznamená, že by nám chyběla dobrůtka k odpolední kávě. A protože to měla být rychlovka, vypr... jsem se na nějaké převratné zdobení. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 17.6.2019
Kategorie: Sladké dorty, Dorty, Zákusky, Dezerty, Nepečené dezerty, Broskve, Podle ovoce
Čas přípravy:
SUROVINY
3 bal.dlouhých cukrářských piškotů
1 plechovkasterilovaných broskví
4 bal.zakysané smetany (celkem 800g, kupuju alespoň 15%)
2 bal.vanilkové cukry
dle chutimoučkový cukr
100ml mléka
1 panák Amaretta (může být klidně i obyčejný rum)
kokos na posyp
- V misce vařečkou prošleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem.
- Formu na biskupský chlebíček si vyložíme potravinářskou fólií. Na dno uložíme vrstvu cukrářských piškotů, které máčíme ve směsi mléka a Amaretta. Potřeme trochou krému, poklademe scezeným a na menší kousky pokrájeným ovocem, opět potřeme krémem a poklademe další vrstvou namočených piškotů. Následuje opět vrstva krému, opět ovoce, krém a piškoty.
- Navrch natřeme slabou vrstvu krému, posypeme strouhaným kokosem a dáme do lednice nejlépe přes noc ztuhnout.
- Pak už stačí jen vyklopit, odstranit fólii a dozdobit podle chuti a fantazie. My máme jen takového "nahatého" krasavce.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Nepečený piškótový tunel s broskyňami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Pfirsich-Biskuit-Kuchen ohne Backen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Barackos-piskótás szelet sütés nélkül.
KOMENTÁŘE K RECEPTU