NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Nepečené dorty Nepečený pomerančový svěží sen se šlehačkovým krémem.
Nepečený pomerančový svěží sen se šlehačkovým krémem.
Recept Nepečený pomerančový svěží sen se šlehačkovým krémem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jednoduchý, rychlý, velmi chutný a osvěžující. Tak bych popsala tento dezert. Pomerančový džus, který jsem do něj použila, lze samozřejmě zaměnit za jiný typ. Můžete si tak přizpůsobit barevnou kombinaci dané příležitosti. Krém se skládá pouze ze šlehačkové smetany a uvařené džusové kaše. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   15.3.2025

Nepečený pomerančový svěží sen se šlehačkovým krémem.

Jednoduchý, rychlý, velmi chutný a osvěžující. Tak bych popsala tento dezert. Pomerančový džus, který jsem do něj použila, lze samozřejmě zaměnit za jiný typ. Můžete si tak přizpůsobit barevnou kombinaci dané příležitosti. Krém se skládá pouze ze šlehačkové smetany a uvařené džusové kaše. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Základ:

3 bal.
dlouhé dětské piškoty
100 ml
mléko

Krém:

200 ml
pomerančový džus
2 lžíce
krystalový cukr
1 lžíce
kukuřičný škrob
400 ml
smetana ke šlehání
2 lžíce
moučkový cukr

Vrch:

300 ml
pomerančový džus
2 lžíce
krystalový cukr
1 lžíce
kukuřičný škrob
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Tento dezert vám připomene léto, a to nejen svým vzhledem, ale také dokonalou chutí. Jeho velkou výhodou je kromě toho i rychlá příprava a to, že ho můžete připravit na mnoho způsobů. Stačí jen změnit typ džusu.

  1. Připravíme si kulatou formu na pečení a dno i boky vyložíme potravinářskou fólií. Dlouhé dětské piškoty přelomíme napůl, namočíme do mléka a ukládáme je na okraje formy po celém obvodu.
  2. V pomerančovém džusu rozmícháme krystalový cukr, kukuřičný škrob a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
  3. Zatímco kaše chladne, připravíme si šlehačku. Smetanu osladíme moučkovým cukrem a vyšleháme tuhý sníh, do kterého následně ještě zašleháme vychladlou pomerančovou kaši. Takto vyšlehaný krém dáme na dno formy, jejíž okraje jsme vyložili piškoty.
  4. Poté poklademe dlouhé dětské piškoty po celém povrchu, celý dort zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do lednice ztuhnout – minimálně na 3 hodiny.
  5. Poté dort vyjmeme, potravinářskou fólii rozbalíme, položíme talíř a celý dort otočíme – tak, aby byly piškoty na dně.
  6. Navrch naneseme džusovou želatinu, kterou připravíme tak, že pomerančový džus osladíme cukrem a přidáme kukuřičný škrob. Uvaříme hustší želatinu, kterou necháme mírně vychladnout. Ještě teplou ji pomocí lžíce naneseme na krém. Necháme vychladnout, případně ještě dáme zatuhnout do lednice a můžeme podávat. Ozdobíme podle vlastní fantazie.

Dort je výborný i druhý či třetí den, kdy se jednotlivé chutě dokonale propojí a vytvoří úžasný chuťový zážitek. Chtěli byste vyzkoušet ještě nějaký svěží dezert? Připravte si tyto mandarinkové řezy, které si zamilujete na první ochutnání.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář