Nepečený řez z be-be sušenek a zakysanky

Přiznávám, že jsem vááážně velkej blázen do pečení. Ale ani mně se uprostřed pracovního týdne moc péct nechce. Jenže když vás honí mlsná, tak ten červík v hlavě vrtá a vrtá a nedá pokoj, dokud nezmobilizujete všechny zbylé síly a "neuplácáte" si po celodenní náročné "šichtě" alespoň něco malého. Autor: Danka

Přidal:, 17.4.2019
Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty
Čas přípravy:
Recept Nepečený řez z be-be sušenek a zakysanky

Suroviny

2 bal.kakaových Be-Be sušenek
3 bal.zakysané smetany (celkem 600g)
3 bal.vanilkové cukry
rum podle chuti (nemusí být)
1/2 sáčkupudinku baz vaření od Dr.Oetkera
100 gkvalitní čokolády na vaření (používám z Lidlu 52%)
100 gsmetany ke šlehání 33%

Postup přípravy

  1. V misce smícháme zakysanky s cukrem a s rumem a poté do směsi všleháme metličkou pudinkový prášek Olé bez vaření.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Jednotlivé sušenky mažeme vzniklým krémem, skládáme k sobě nastojato a rovnáme na tácek. Hotové dáme nejlépe přes noc do lednice zatuhnout a poté potřeme čokopolevou.
  3. Poleva: Do misky nalámeme čokoládu a zalijeme horkou smetanou. Necháme chvilku tavit a pak vymícháme plastovou stěrkou dohladka. Ihned natřeme na řez, necháme zatuhnout a můžeme podávat.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pozn.: Krájíme hezky zešikma, aby se nám objevila efektní "zebra".